Dobry den. som tu novy a mam otazku ktora ma uz dlho gniavy. pred pol rokom asi, som si nainstaloval Ubuntu. uz samotna instalacia prebiehala na dvoch monitoroch. videl som teda okna vsetko slapalo. ako sa linux nainstaloval povolil som defaultne graficke ovladace a stale oba monitory isli. kedze ale tieto ovladace boli starsie ako v tej dobe aktualne. tak som nainstaloval najnovsie a prask. vtedy jeden monitor lahol a ostal iba ten na notebooku. pokusal som sa naspat nainstalovat stare ovladace ale bez uspechu. taktiez som skusal editovat xorg.conf ale vysledok ziadny.
tak som sa vratil k windowsom - kde mimochodom tiez musim mat starsi ovladac aby som mohol vyuzivat dva monitory. no ale po dlhsej odmlke som sa vratil k linuxu ale momentalne skusam Linux Mint. problem sa ale vratil a druhy monitor nechce fungovat uz ani pri instalacii. taktiez som skusal rozne ovladace, konfiguraciu xorg.confu a nic. pisal som aj na Mint forum ale tam to je dake mrtve. niekedy mam pocit ze to pre tento notebook asi nieje mozne. no ale poskytnem vam info o hw.
Notebook: Compaq pressario CQ60, with graphic card: Nvidia GeForce 8200m g, 4GB RAM, 2 CPU.
Monitor: LG 24" with HDMI cable connected to notebook.
lspci | grep VGA - Told me this.
02:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation C77 [GeForce 8200M G] (rev a2)
driver version is; 310.14
system: Release 14 (nadia) 32-bit, Kernel Linux 3.5.0-17-generic, GNOME 3.6.0
skopiroval som to z mint fora. ak by ste vedeli pomoct velmi by som bol vdacny. popripade mozete napisat ake commands vam mam postnut. niesom este uplne zbehly v Linuxoch. :-)
za kazdu snahu vopred dakujem.