Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Start Lubuntu 12.10  (Přečteno 1335 krát)

MiHav

• Návštěvník
Start Lubuntu 12.10
« kdy: 19 Ledna 2013, 19:47:53 »
Dobrý den,
jsem úplný začátečník, chtěl jsem zprovoznit na starším PC Linux, pouze na poštu a internet + jednoduché psaní.
Standartní instalace z CD se vždy zasekla, ani pokus z USB nebyl úspěšný, live systém najel, ale instalace se nepodařila.
Kolečko se točilo cca 3 hodiny a nic.
Naformátoval jsem HDD v jiném PC - výkonějším a zde nainstaloval Lubuntu z USB. Disk jsem vložil do původního PC.
Po startu po zapnutí PC mě nabízí  volby Ubuntu, Ubuntu advanced, a 2x nějaký memory test.
Po kliku na Ubuntu obrazovka zčerná, ale systém nenajede. Dám restart a po najetí dám ubuntu advanced , ESC se vrátím opět kliknu na Ubuntu a nyní již vlevo v rohu bliká kurzor a asi po minutě se objeví tato obrazovka.

Bohužel nevím kde je chyba, jestli, že instalace proběhla v jiném PC, nevím , prosím o radu.
Pokud zde napíši Exit tak systém po chvíli najede.
V PC je deska ASUS a7v8x-x, HDD 60GB, RAM 1GB,

Rover623

Re:Start Lubuntu 12.10
« Odpověď #1 kdy: 19 Ledna 2013, 20:53:32 »
Zkus napsat
Kód: [Vybrat]
sudo update-grub a teprve potom exit

MiHav

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Ledna 2013, 21:17:41 »
Děkuji za radu, vyzkouším.

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 19 Ledna 2013, 22:13:31 »
Dobrý den,
jsem úplný začátečník, chtěl jsem zprovoznit na starším PC Linux, pouze na poštu a internet + jednoduché psaní.
Standartní instalace z CD se vždy zasekla,
V PC je deska ASUS a7v8x-x, HDD 60GB, RAM 1GB,
Na starší stroj je ideální Xubuntu (nebo Lubuntu, ale s tím nemám zkušenosti) . Stáhněte si instalačku z http://www.xubuntu.cz/ , vypalte instalační CDčko a musí to chodit. Xubuntu už jsem rozchodil na mnoha jak šrotech, tak i nadupaných mašinách bez jakýchkoli problémů (tzn. nikdy jsem nemusel shánět nějaké ovladače či tak), prostě samotná instalace vždy proběhla zcela bez zádrhele. Pokud máte problémový HW, zkuste verzi 12.04. Ta 12.10 se prý (podle zdejších příspěvků) se nějak nepovedla - i když já jsem na žádný problém nenarazil, kromě specifické chyby v pythonu a splašeného apportu. 

P.S. Hergot chlape, proč fotíte obrazovku s bleskem?

MiHav

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Ledna 2013, 15:00:37 »
Tak po napsání update-grub se to při zachování původního postupu zasekne vždy zde - viz foto.

Pak se musí restartovat (několikrát)  a zkoušet odsouhlasit různé kombinace úvodních hlášek (dosud jsme nepochopili, která vyhrává), aby se to dostalo vůbec k té obrazovce, na kterou se psalo exit.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 20 Ledna 2013, 15:16:48 »
Zkusil bych instalaci z média, kde je nějaké jiné výchozí jádro. Např. verze 21.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

MiHav

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 20 Ledna 2013, 20:22:12 »
Tak jsem vytáhl disk, dla do jiného PC, stáhl na flashku 12.04 verzi a dal nainstalovat, vše proběhlo v pořádku. Tak zítra zkusím HDD dát do původního PC , snad to najede.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.