Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dopručení vhodného Ubuntu pro starší počítač.(pc neni až tak starej)(vyřešeno)  (Přečteno 3464 krát)

smraďoch

• Host
Dobrý den, dostal jsem starší vyřazenej počítač, teď jsou na něm asi nějaký starý windowsy a moc to nefunguje, proto jsem se rozhod použít Ubuntu, ale moc se neorientuju v těch verzích, co mi doporučíte?
Počítač: procesor AMD 250, ram 8, USB 1.1, ATA disk 320 doufám že to bude jako popis stačit víc nevim jak zjistit, s počítačema jsem začátečník a to teprve od vánoc. Moc děkuji za radu.
« Poslední změna: 21 Ledna 2013, 20:55:44 od host »

pacholik

• Závislák
Re:Dopručení vhodného Ubuntu pro starší počítač.
« Odpověď #1 kdy: 20 Ledna 2013, 16:45:08 »
Dám si 10 a za 15 ti poradím :) To tě ve škole nenaučili používat jednotky?

Univerzálně: Vyzkoušej LiveCD a uvidíš.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 20 Ledna 2013, 19:46:12 »
Zkusil bych sehnat jinej. Tohle je nepoužitelný pro běžné účely. To má spíš historickou hodnotu.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 20 Ledna 2013, 20:28:01 »
No, pokud je tam AMD K6 250MHz a 8MB RAM, tak na tom pojede pořádně leda DOS. Ve stavu nouze se dal ma 8MB RAM spustit Windows 95, ale lezlo to jak třínohá želva po mozkové příhodě

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 20 Ledna 2013, 20:56:50 »
Ano, tím DOS se myslel textový OS.

Z Ubuntu naběhne tak leda memtest... jdu to vyzkoušet ve virtuálu, schválně co to udělá...

EDIT: Ani memtest nenaběhne... Ale Ubuntu 10.04.4 se snaží, ukáže bootovací nabídku a memtast taky funguje... ale nainstalovat ani spustit se nenechá :)
« Poslední změna: 20 Ledna 2013, 21:07:17 od Martin "sachy" Šácha »
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 20 Ledna 2013, 22:06:08 »
V tom případě si stáhni livko Kubuntu 12.10, spusť a nainstaluj.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 21 Ledna 2013, 08:52:52 »
Podle toho výpisu z "lspci" ten počítač není tak starej, mělo by ti jít všechno normálně (ať už Kubuntu nebo Ubuntu), jen budeš muset povolit ovladač grafiky po instalaci

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #7 kdy: 21 Ledna 2013, 19:59:45 »
No vida jak se nám tady muzejní kousek upgradoval jenom správnými jednotkami;) 8GiB RAM bohatě stačí, stejně tak 300GB harddisk. 3000 asi budou MHz, neboli takt procesoru...
Klidně Ubuntu vyzkoušej, když dáš CD do mechaniky, tak budeš mít možnost spustit ubuntu bez instalace... uvidíš jestli ti to vyhovuje víc než kubuntu.

Pokud bys chtěl ještě něco jiného, existují další distribuce jako Fedora nebo Mint...
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Martin Šácha

• Administrátor fóra
Jsme rádi že ti Kubuntu vyhovuje! :)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Nevím co si o tom všem myslet. Mám smíšené pocity(měl jsem před posledníma postama). Zvlášť teď po těžkém dni. Asi jsem nebyl jedinej.

Nakonec jsem rád, že jsme to dotáhli do konce(Vy všichni). Ať je to jak chce.

Potřeboval by ste někoho k ruce. Nadruhou stranu není nic krásnějšího, než pozitivně objevovat nové světy.
Váš člověk, co Vám to prodával, asi nebude špatný člověk.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.