Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hostitel nenalezen  (Přečteno 1436 krát)

pancha

• Návštěvník
Hostitel nenalezen
« kdy: 29 Ledna 2013, 11:50:13 »
Zdravím, nejede mi net. Mám Kubuntu 12.04. Mám linux teprve týden, takže se  s ním seznamuji.
Po nainstalování mi vše fungovalo správně. Dnes zapnu NB a nejde se připojit k internetu, přitom nastavení sítí se tváří jako by bylo vše v pořádku. Ale když otevřu prohlížeč a zadám jakoukoliv www tak mi hlásí Hostitel nenalezen.
Připojuji se ke stejné wifi síti jako na stolním PC s windows a tam je vše OK.
Díky.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re:Hostitel nenalezen
« Odpověď #1 kdy: 29 Ledna 2013, 11:53:51 »
Zkus tu používanou síť odebrat, nevím, jak to má Kubuntu, ale jistě to tam najdeš a následně síť přidat znovu.

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

pancha

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Ledna 2013, 12:06:44 »
Dík za rychlou reakci. Problém se vyřešil sám, chtěl jsem zkusit odebrat síťové připojení jak jsi radil, proberu NB ze spánku a hle, internet se rozjel. Tak nevím čím to bylo.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 29 Ledna 2013, 12:35:24 »
Jakou máš síťovku, zjistíš zadáním
Kód: [Vybrat]
lspci do terminálu. Případně ten výpis pošli sem

pancha

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Února 2013, 21:20:40 »
Tak problém se sice sám vyřešil vrací se však s železnou pravidelností  :( Občas prostě nejde připojit k webu i když vše nasvedčuje tomu, že připojení je funkční.

Jakou máš síťovku, zjistíš zadáním
lspci do terminálu. Případně ten výpis pošli sem

Síťovku mám tuto:
03:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)Dodatečné ovladače jsem nainstaloval, pokud jsi mi to chtěl navrhnout.

Zkus tu používanou síť odebrat, nevím, jak to má Kubuntu, ale jistě to tam najdeš a následně síť přidat znovu.
Tohle vždycky zabere, ale je to otrava  :(

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #5 kdy: 04 Února 2013, 21:25:08 »
Zkus se mrknout do nastavení routeru, nemáš-li tam vysoký kanál (zvol něco pod 11), můžeš zkusit i jinou kombinaci zabezpečení.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Tauchy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 04 Února 2013, 23:24:49 »
S tou kombinací zabezpečení wlan v routeru jenom dodám, že mě pomohlo na 12.04 u jednoho NTB:

Security: WPA2-PSK
WPA encryption:     AES

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #7 kdy: 05 Února 2013, 10:56:35 »
Bez záruky: na chalupě i v dětském pokoji pomohlo nastavit pevně kanál, ne auto.

Nejdřív telefonem oskenuji kanály a vyberu nějaký volnější. Pro starší Macy doporučuji 1-7.

Pro větší spolehlivost nastavit na routeru

pevný kanál 1-7 (starší AirPorty mají problém s kanálem 8 a vyšším)
pouze 20MHz (starší AirPorty, levnější tablety s Androidem mají problém s 40MHz)
různé sítě (doma, na chatě) si VŽDY jinak pojmenovat, ne stejně (pokud se uloží název sítě a pokoušíte se jinde připojit na stejně pojmenovanou, může být problém, zabezpečení, heslo, DNS je jen vrchol ledovce, Android, Mac, Ubuntu i W7)
výkon routeru na max, ne auto (myšleno na chalupu)
nepoužívat dvě sítě na jednom kanálu, myšleno v jenom routeru, (levnější tablety a Androidy mají problém, zabezpečení dělá problém)

14:00 doplňuji vysvětlení, ale proboha, nemusíte se tím řídit... :-)
Jsem laik, a routerů jsem měl jen asi dvacet a zařízení jsem připojoval taky jen pár desítek a wifinu mám doma teprve 15 let.
« Poslední změna: 05 Února 2013, 14:07:47 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

jmp

• Host
« Odpověď #8 kdy: 05 Února 2013, 11:47:42 »
Citace
Pro větší spolehlivost nastavit na routeru
Citace
pevný kanál 1-7
budiž, ale zbytečně se omezujete
Citace
pouze 20MHz
budiž, ale zbytečně se omezujete
Citace
různé sítě (doma, na chatě) si VŽDY jinak pojmenovat, ne stejně
zbytečné - není pro to důvod

Citace
výkon routeru na max, ne auto
nesmysl - pak se akorát zvýší zarušení s okolím a pokud se okolí zachová stejně, tak i při zdánlivě rozumné síle signálu mohou být wifi sítě v dané lokalitě téměř nepoužitelné

Citace
nepoužívat dvě sítě na jednom kanálu
je-li myšleno v rámci jednoho zařízení, které je schopno takto fungovat, pak pro to nevidím důvod
je-li myšleno v rámci různých zařízení, která jsou vzájemně v dosahu, tak je to logické opatření z důvodu vzájemného rušení

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.