Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ati ovládač ukazuje ako vesa:a  (Přečteno 2591 krát)

gioia919

• Návštěvník
ati ovládač ukazuje ako vesa:a
« kdy: 31 Ledna 2013, 12:30:51 »
Zdravím Vás...
Takže sa mi podarilo úspešne nainštalovať UBUNTU 12.04 aj aktualizovať ovládač gr. karty zo stránky AMD, no keď si dám vlastnosti ovládača /som mimo ubuntu, tak neviem presne, ako sa to volá/, vypíše mi: ovládač grafickej karty: vesa a. aké vesa a? čo to má byť? nainštaloval sa mi teda originál driver ati? /6670 ati hd radeon/, či nie? s tým súvisí aj ďalší problém. mám operu a nainštalovaný flash priamo od adobe. ked si v pozadí dám natiahnúť napr. 5 videí cez youtube, tak sú nepozerateľné, proste trhajú ako keby som to pozerala na nejakom PIII. Mám phenom 2 x4 a 4gb ram, na windows 8 to ide bez problémov, tak odhadujem, že to bude mať súvis práve s ovládačom k mojej karte... skúsite mi poradiť?

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re:ati ovládač ukazuje ako vesa:a
« Odpověď #1 kdy: 31 Ledna 2013, 15:21:57 »
Ano, Vesa je označení pro ATI ovladač.
Do terminálu zadej
Kód: [Vybrat]
lspci a
glxinfo - výpisy sem dej.
Vše o ATI ovladačích zde: http://wiki.ubuntu.cz/ovlada%C4%8De_grafick%C3%BDch_karet#ati
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

gioia919

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Ledna 2013, 16:44:00 »
ok, takže driver mám nainštalovaný správny. a kde môže byť problém s tým adobe flash playerom?

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 31 Ledna 2013, 16:49:16 »
Chová se to stejně i v jiných prohlížečích, např. Firefox? Máš nainstalované všechny kodeky (?) →

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #4 kdy: 31 Ledna 2013, 16:52:05 »
ok, takže driver mám nainštalovaný správny. a kde môže byť problém s tým adobe flash playerom?
Tak to nevím, Operu nepoužívám, mám Firefox a Chromium a tam problémy nepozoruji. Máš Adobe Flash Player z repozitářů? Balík ubuntu-restricted-extras? U mě verze Adobe Flash Player plugin version 11 - 11.2.202.261-0quantal1

EDIT: Tadeáš rychleji píše  :)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

gioia919

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 31 Ledna 2013, 20:46:50 »
kodeky? tak to som troška mimo. jednoducho som si nainštalovala flash priamo od adobe. tak neviem. asi bude potrebné nainštalovať celý ten spomínaný balík... skúsim...

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #6 kdy: 31 Ledna 2013, 20:50:12 »
No to je taková nijaká odpověď  ;) Co ty jiné prohlížeče, tam to taky nefunguje? Zkus doinstalovat ten balík a dej vědět.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

gioia919

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 01 Února 2013, 16:31:29 »
tak neviem... všetky náležitosti podľa návodu nainštalované. problém pretrváva. ale nie len flash, celkovo mi príde taký neplynulý pohyb, napríklad ked scrollujem stránky /aké koľvek/, tak to nejako zadrháva, tiež bočný panel, ked je tam viac ikoniek a umiestnim kurzor úplne vľavo dole, ikonky sa začnú posúvať, ale ten pohyb je tiež mierne trhaný, alebo aj keď tu píšem, tak vidím oneskorenie medzi stlačením a zobrazením, ako nič dramatické, ale nie je to plynué. Proste subjektívny pocit - ako ked som niekedy natiahla xp na starší stroj...
Tak neviem. Keby mi niekto poradil nejakú náročnejšiu hru na ubuntu /niečo ako crysis 2, call of duty MW a pod/, aby som videla, ako to "beží"...
Chcela by som ostať na UBUNTU, len by to trebalo nejako doladiť...  :o

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 01 Února 2013, 16:52:25 »
Zaujímalo by ma, ako sa správalo ubuntu, pred aktualizáciou ovládača? Som len zvedavý.
Nepostrehol som, notebook/desktop? Jedna grafická karta, alebo integrovaná + pci-e?
« Poslední změna: 01 Února 2013, 17:11:43 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

gioia919

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 01 Února 2013, 18:43:54 »
Zaujímalo by ma, ako sa správalo ubuntu, pred aktualizáciou ovládača? Som len zvedavý.
Nepostrehol som, notebook/desktop? Jedna grafická karta, alebo integrovaná + pci-e?
desktop,pci-e ati hd radeon 6670. má to aj integrovanú grafickú kartu ati hd 3660, ale v nej monitor zapojený nie je. Pred aktualizáciou to nešlo vôbec, resp. po nainštalovaní ubuntu tam bol nejaký všeobecný driver/aby to proste išlo/, ak som dala inštalovať slobodný driver z repozitára, tak sa mi to už ani nedostalo ani na plochu - ostala len obrazovka bez postranného panela - čisté pozadie. Musela som ísť cez tú úvodnú možnosť "safe mode" a tam nainštalovať originál amd driver.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 01 Února 2013, 19:22:30 »
 Tak ma napadlo či má bios jasno s kartami.Ale si má inak by to nešlo. PCI-e ako primárnu kartu.
 Iba nahlas uvažujem.
Aj tak sem hoď tie výpisy čo navrhoval Marp. Možno z toho niekto niečo vyčíta.
 Tu som ešte niečo našiel http://askubuntu.com/questions/162831/ubuntu-12-04-radeon-hd-6670-help?rq=1
« Poslední změna: 01 Února 2013, 20:03:46 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

gioia919

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 02 Února 2013, 00:36:30 »
Tak ma napadlo či má bios jasno s kartami.Ale si má inak by to nešlo. PCI-e ako primárnu kartu.
 Iba nahlas uvažujem.
Aj tak sem hoď tie výpisy čo navrhoval Marp. Možno z toho niekto niečo vyčíta.
 Tu som ešte niečo našiel http://askubuntu.com/questions/162831/ubuntu-12-04-radeon-hd-6670-help?rq=1
bios má jasnejšie ako jasno. nainštalovala som si steam a stiahla v nom demo nejakej hry - a ta hra hned vypisala, akú kartu používa. a ide hladko. tak teraz fakt neviem...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.