Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční wifi HP ProBook 4545s (vyřešeno)  (Přečteno 5901 krát)

rozkosnyt

• Návštěvník
Nefunkční wifi HP ProBook 4545s (vyřešeno)
« kdy: 05 Února 2013, 13:05:15 »
Zdravím,
jsem tu nový a s linuxem, potažmo s Ubuntu mám jen minimální zkušenosti. Nicméně tento operační systém se mi velmi líbí a chtěl bych ho používat a naučit se na něm.
Mám HP ProBook 4545s, po seznámení s Windows 8 a s konstatováním že je to snad nejhorší OP na světě jsem na notebook nainstaloval Ubuntu 12.04 LTS, vše funguje jak má, až tedy na tu wifi. Poraďtě, co s tím? Existuje v Ubuntu něco jako správce zřízení jako ve windows? Ještě napíšu, že jsem zkoušel i Ubuntu 12.10 a tam to nefunguje také.
Předem díky za odpvě nebo za radu
« Poslední změna: 05 Února 2013, 18:42:33 od rozkosnyt »

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
Re:Nefunkční wifi HP ProBook 4545s
« Odpověď #1 kdy: 05 Února 2013, 13:16:56 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=66277.0

snad to tentokrat dopadne lepe ;) ^^

jinak sachy neni tohle nahodou ten pripad, kdy jsem byl proti tomu resit pomoci icq|msn ?
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 05 Února 2013, 15:03:44 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=66425.msg473648#msg473648 tu sa riešil 4540s

a ten "správce",  skús wicd v centru softvéru
« Poslední změna: 05 Února 2013, 15:06:59 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #3 kdy: 05 Února 2013, 16:24:26 »
Zdravím,
jsem tu nový a s linuxem, potažmo s Ubuntu mám jen minimální zkušenosti. Nicméně tento operační systém se mi velmi líbí a chtěl bych ho používat a naučit se na něm.
Mám HP ProBook 4545s, po seznámení s Windows 8 a s konstatováním že je to snad nejhorší OP na světě jsem na notebook nainstaloval Ubuntu 12.04 LTS, vše funguje jak má, až tedy na tu wifi. Poraďtě, co s tím? Existuje v Ubuntu něco jako správce zřízení jako ve windows? Ještě napíšu, že jsem zkoušel i Ubuntu 12.10 a tam to nefunguje také.
Předem díky za odpvě nebo za radu
Zrovna na tenhle noťas jsem teď o víkendu instaloval Ubuntu 12.04 LTS. Wifi zn. Ralink > postup zde > http://rricketts.com/installing-ralink-rt3290-wireless-drivers-in-ubuntu-12-04/. Jen je nutné mít při instalaci noťas napíchnutý na LAN, všechny aktualizace nainstalovat předem, hlavně jádro a pak použít tento postup a funguje hned napoprvý  ;)
« Poslední změna: 05 Února 2013, 16:26:06 od Marp »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #4 kdy: 05 Února 2013, 16:46:52 »
Jen je nutné mít při instalaci noťas napíchnutý na LAN, všechny aktualizace nainstalovat předem, hlavně jádro...

To snad dělá, proboha, každej... :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #5 kdy: 05 Února 2013, 17:05:36 »
Jen je nutné mít při instalaci noťas napíchnutý na LAN, všechny aktualizace nainstalovat předem, hlavně jádro...

To snad dělá, proboha, každej... :-)
Každej nikoliv ;) Jinak já třeba na mým noťasu s Broadcomem instaluji bez LAN, protože mi Ubuntu wifi kartu najde a mám ji aktivní i v Live režimu...
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

rozkosnyt

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 05 Února 2013, 18:41:18 »

Zrovna na tenhle noťas jsem teď o víkendu instaloval Ubuntu 12.04 LTS. Wifi zn. Ralink > postup zde > http://rricketts.com/installing-ralink-rt3290-wireless-drivers-in-ubuntu-12-04/. Jen je nutné mít při instalaci noťas napíchnutý na LAN, všechny aktualizace nainstalovat předem, hlavně jádro a pak použít tento postup a funguje hned napoprvý  ;)

Moc díky, tohle opravdu fungovalo napoprvé
Jen škoda, že jsem skoro vůbec netušil co dělám, snad na to časem přijdu  :)
« Poslední změna: 05 Února 2013, 18:44:10 od rozkosnyt »

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Nefunkční wifi HP ProBook 4545s (vyřešeno)
« Odpověď #7 kdy: 06 Února 2013, 07:41:21 »
Kompiloval jsi ovladač ;) Připrav se ale, že stejný postup budeš aplikovat při každé altualizaci jádra. Ale to už bude rutina.
Marek *Marp* Pszczolka

rozkosnyt

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 06 Února 2013, 08:47:13 »
Kompiloval jsi ovladač ;) Připrav se ale, že stejný postup budeš aplikovat při každé altualizaci jádra. Ale to už bude rutina.

Jako při každé aktualizaci jako takové? nebo jen toho jádra? A to si to nepamatuje? Myslím ty změny? Je možné že v příštím vydání Ubuntu už to bude ok?

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #9 kdy: 06 Února 2013, 08:51:29 »
Jen při aktualizaci jádra, běžné aktualizace se toho nedotknou. Ten postup si zkopíruj do texťáku, hlavně si nechej v /home tu složku s ovladači a je to hotové 5 minut... Jsou horší problémy.
Ideální by samozřejmě bylo, kdyby byl tento ovladač pro Ralink již zakomponován do jádra, pak by to odpadlo - ale protože HW se vyvíjí, vyvíjí se k němu i SW, takže třeba za půl roku může být novější ovladač. A abych tě uklidnil, je to tak v každém operačním systému - není to doména Linuxu  ;)
Marek *Marp* Pszczolka

rozkosnyt

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 06 Února 2013, 10:55:46 »
Ještě se chci zeptat, mám externí disk zn. ADATA 500GB USB 2.0, ve windows funguje normálně, ale jak ho připojím na linux, tak ho systém nenajde, není ani ve správci disků, co s tím? JInak je naformatovanej na NTFS, jenže to mám flashky taky a ty chodí normálně, navíc rychleji než ve windows

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.