Zdravím,
k velkému úspěchu jsem do dneška používal na notebooku Acer Aspire one ZG5 (verze s SSD) Xubuntu.
Nýbrž jsem si dnes řekl že nainstaluju Ubuntu a ještě instalaci ubuntu (LTS verze) touchpad normíáně fungoval
avšak po nainstalování se ani nezobrazil kurzor a tak jsem si zapnul funkci na zvýraznění kurzoru klávesou ctrl
ta indikuje že je ve středu monitoru ale nehýbe se. Zkoušel jsem i USB myš a nic. Klávesa fn + f7 hlásí že vypíná a zapíná ale nic se neděje...
Doplním že nefunguje ani wifi i když v instalaci jsem byl připojený...
Prosím o pomoc....
//Update: Takže jsem to vyřešil, je to jednoduché, stačí zachovat paniku a...
- Připojit k internetu přes UTP kabel (Etehrnet)
- Alt + F2 spuštění konzole s příkazem:
update-manager -d
Počkat až se updatuje systém, poté restartovat a problém s touchpadem i wifi je vyřešen.
Pokud by ještě někdo žádal multi-touch, tak ten jsem zprovoznil sérií těchto příkazů v terminálu:
xinput set-int-prop "SynPS/2 Synaptics TouchPad" "Two-Finger Scrolling" 8 1
xinput set-int-prop "SynPS/2 Synaptics TouchPad" "Synaptics Two-Finger Scrolling" 8 1 1
xinput set-int-prop "SynPS/2 Synaptics TouchPad" "Synaptics Two-Finger Pressure" 32 10
xinput set-int-prop "SynPS/2 Synaptics TouchPad" "Synaptics Two-Finger Width" 32 8
Multi-touch zatím funguje
//update2: jen zatraceně vůbec nevím jak nastavit aby mi multi-touch fungoval i po restartu. Děkuji!