Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Microsoft prý zvažuje vydání Office 2014 pro Linux  (Přečteno 3614 krát)

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re:Microsoft prý zvažuje vydání Office 2014 pro Linux
« Odpověď #1 kdy: 06 Února 2013, 14:22:15 »
Ať si ho Bill strčí do řiti...

(chybí mi akorát Access)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 06 Února 2013, 14:34:01 »
Podle mě to spíš souvisí s Office 365, kde asi nelze tak úplně Linux ignorovat a zákazníci možná požadují možnost synchronizace i na strojích s nonMS systémem.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 06 Února 2013, 14:36:19 »
Jelikož to kupuji přes home user program, tak bych nativní verzi Office Professional Plus za 389 Kč, které běžně platím při vydání, uvítal  ;D
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 06 Února 2013, 15:51:20 »
Už se těším :)
Kód: [Vybrat]
msword -i file.docx -o file.rtf --family=2003 --rasterize=GRAPHICS
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

beer

• Host
« Odpověď #5 kdy: 06 Února 2013, 16:40:11 »
Jelikož to kupuji přes home user program, tak bych nativní verzi Office Professional Plus za 389 Kč, které běžně platím při vydání, uvítal  ;D

Taky uvítám ze stejného důvodu.

Podle mě to spíš souvisí s Office 365, kde asi nelze tak úplně Linux ignorovat a zákazníci možná požadují možnost synchronizace i na strojích s nonMS systémem.

Podle mne nesouvisí, Office 365 je cloudová služba, která pro svůj běh MS Office nepotřebuje. Za použití se platí paušální poplatky. Alespoň to tak chápu, nezkoušel jsem je...

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #6 kdy: 10 Února 2013, 13:47:45 »
Taky bych uvítal, i vzhledem k tomu, že např. na univerzitách, i když nestudujete IT, požadují často odevzdávání řadu věcí ve fomrátech MS Office, a když argumentujete, že by stačilo pdf, nebo jednoduší formát, kt. vygenerujete na Libre Office, odkáží vás na možnost používat počítače v knihovně atp. V tom mají pravdu, každopádně bych rád ve svobodné společnosti viděl, kdo a proč rozhodl, že se za peníze, které jdou do školství, právě takové a takové softwarové produkty, takto totiž vzniká podezření o korupci - musí zde totiž přece jít o obrovské částky.

Je to sice můj subjektivní názor, ale v situaci kdy je školství podfinancované, se mi posílání peněz do USA nejeví jako správný krok, správný krok by mohl být např. zadat nějaké IT fakultě vypracování, a spravování české distribuce linuxu, založené třeba na ubuntu, určené pro výuku. Mohli by za to něco dostat, minimálně granty atp., podstatné je, že by tyto prostředky proudily zpátky do školství, místo do USA, a lze předpokládat, že by byly i v ČR utraceny, takže by se část ve formě daní opět vrátila ...

ps: předpokládám že např. dětem na ZŠ by taková výuková distribuce nejen bohatě stačila, ale mohla být možná lepší varianta, než klasické zavirovano-spamo-toolbarované Windows. Jednou jsem takový počítač viděl a bylo to hrozné. Mezi milionem trojanů, miliardou ikon a jánevím čeho na ploše, děti klikají nějaké flashové hry ... což možná souvisí i s úrovní učitelů, a ta možná zase souvisí s penězi, které dáváme do USA, nevím, snad mi rozumíte ...
« Poslední změna: 10 Února 2013, 14:00:29 od urgulak »
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

Enigma

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 10 Února 2013, 19:48:33 »
Celkem bych uvítal MS Office pro Linux. On je sice ten Libre Office už hodně dobrý, ale stále to není úplně ono v případě dokumentů se složitým formátováním. Co moc uživateli zbývá, když je po něm MS Office formát vyžadován.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #8 kdy: 11 Února 2013, 09:08:48 »
On je sice ten Libre Office už hodně dobrý, ale stále to není úplně ono v případě dokumentů se složitým formátováním.

Něco zase lépe zvládá Libre Office. Každý z nich je jiný...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

cempy

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 20 Února 2014, 12:13:41 »

Podle mne nesouvisí, Office 365 je cloudová služba, která pro svůj běh MS Office nepotřebuje. Za použití se platí paušální poplatky. Alespoň to tak chápu, nezkoušel jsem je...
[/quote]

Office 365 je sice cloudová služba, ale máš tam možnost instalovat poslední verzi MS Office, až na 5 počítačů. Vzhledem k tomu že přes wine nelze nainstalovat, tak by se podpora od MS hodila. Navíc webové verze MS produktů (Word, atd.) jsou dost osekané. :-(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.