Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nejde instalovat lubuntu  (Přečteno 5258 krát)

v.trsek

• Návštěvník
nejde instalovat lubuntu
« kdy: 07 Února 2013, 16:41:42 »
Zdravím.Na starou plečku Acer travelmate 525TEV-256MB ram ,chci nainatalovat nějaký linux ale nedaří se.Při instalaci Ubuntu 12.04 se načte cd a při zvolení Vyzkoušet nebo instalovat se to sekne.Je m jasný že to je ramkou.Chtel bych tam hodit Lubuntu ale při instalaci to hodí nějakou chybu a nejde nic dál.Vložím foto.Ještě jsem Lubuntu zkoušel přes miniinstalaci lubuntu a tam se dostanu ke stažení zrcadla s iso a pak se nic už neděje.Díky za vaše rady

[příloha smazaná administrátorem]

beer

• Host
Re:nejde instalovat lubuntu
« Odpověď #1 kdy: 07 Února 2013, 16:47:03 »
Ten upgrade biosu si zkoušel?

v.trsek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Února 2013, 16:48:17 »
Nezkoušel.Nevím jak nato :D Ale proč tam jde nainstalovat XP a lubuntu ne?

beer

• Host
« Odpověď #3 kdy: 07 Února 2013, 16:51:52 »
Stáhneš bios a jestli máš windows, tak přes nějakou flashovací utilitu nahraješ. Je to ale na vlastní nebezpečí, může to skončit vadnou základní deskou. U stolního pc se dá bios vyndat a refleshnout u někoho, kdo má na to zařízení, ale z desky v notebooku to asi nepůjde, respektive bylo by to možná dražší, nežli shodná deska jiná.

Nebo můžeš zkusit jinou verzi lubuntu, 12.04 nebo 10.04.

Další možnost je pořídit si rámeček na disk, disk vyndat a naisntalovat na něj lubuntu z jiného PC a pak dát zpět do noťasu.

v.trsek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Února 2013, 16:56:25 »
takže myslíš že je to tím biosem?Bez něho se nehnu?Nebo nějaký nápad co jiného než lubuntu?Např jestli není něco že bych to nainstaloval z windowsů.Zkoušel jsem Wubi ale vdycky to na začátku hodí chybu.

beer

• Host
« Odpověď #5 kdy: 07 Února 2013, 17:01:43 »
Záleží na účely. Můžeš tam dát třeba Slax, ten by tam měl snad šlapat a věřím, že bude svižnější, než lubuntu.
Na druhou stranu  nebudeš mít libre office a pod, instalace programů se provádí přidáním stažených modulů.

http://forum.root.cz/index.php?topic=5654.msg52221#msg52221

v.trsek

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 07 Února 2013, 17:05:25 »
jen na internet.Stáhl jsem iso Slax,vypálil ale nenabootuje

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #7 kdy: 07 Února 2013, 17:06:46 »
« Poslední změna: 07 Února 2013, 17:08:24 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

v.trsek

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 07 Února 2013, 17:08:44 »
Ještě mě napadlo stáhnout Xubuntu do ntb a přes wubi nainstalovat ze složky v ntb.Aby se nemuselo stahovat z netu.Vždycky to totiž hodí chybu na začátku stahováni.To by mohlo jít ne?

v.trsek

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 07 Února 2013, 17:10:20 »
Jo to je přesně on

beer

• Host
« Odpověď #10 kdy: 07 Února 2013, 17:22:51 »
Ještě mě napadlo stáhnout Xubuntu do ntb a přes wubi nainstalovat ze složky v ntb.Aby se nemuselo stahovat z netu.Vždycky to totiž hodí chybu na začátku stahováni.To by mohlo jít ne?

Tak, pokud se ti iso nestáhne v pořádku, tak je jasné, že nebude fungovat nic. Zkus stáhnout přes firefox s nainstalovaným dopľňkem dowload helper. Můžeš do něj totiž vložit kontrolní součet a po stažení se automaticky ověří, zdali sedí. Pak vypálit, nebo můžeš stáhnout v případě slaxu archiv a hodit na flashku.

v.trsek

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 10 Února 2013, 16:10:34 »
Nakonec jsem stáhnul starší verzi Xubuntu 10.04/2 a ta se nainstalovala v pohodě.Teď ale řeším jak zprovoznit usb wifi adapter.Když ho zasunu do usb tak se nic neděje.U Xp jsem byl zvyklí že vyjela bublina a nový Hw se sám nainstaloval.Poradítě?Díky moc

v.trsek

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 10 Února 2013, 20:43:00 »
nedalo by se přes terminál přejít na to lubuntu?

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 10 Února 2013, 20:57:22 »
sudo apt-get install lubuntu-desktop
potom sa odhlasis, zadas meno a pri kolonke heslo je ikona na ktoru ked kliknes tak ti ponukne do akeho prostredia sa chces prihlasit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

v.trsek

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 11 Února 2013, 17:47:28 »
tak jsem pokročil.Stáhnul jse Lubuntu 11.10.Instalace proběhla bez problémů a dokonce to vidí i moji usb wifi.Proč ale v dostupnejch wifi připojeních to tu moji nevidí a ostatních sousedů jo sakra :-D .Prostě já nemůžu mít nic rovnou.Hlavně že jsme zdraví :-D .Nemáte nějakej typ?Jdu hledat
« Poslední změna: 11 Února 2013, 19:18:30 od v.trsek »

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 11 Února 2013, 17:52:56 »
Pozri co mas nastavene inak ako susedia. :D
Ine sifrovanie? Kanal 13?

Jirka.R.

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 30 Června 2014, 11:52:23 »
Zdar kluci. Snažím se nainstalovat Lubuntu do svého starého Dell Latitude D800, ale při instalaci na mně vyskakuje nějaká hláška(bohužel jsem si ji nenapsal), že došlo k nějaké chybě, něco snad nebude nainstalováno a v důsledku toho by pak mohlo dojít k nestabilitě systému a pod. ale měl jsem možnost pokračovat v instalaci, tak jsem zvolil. Chvíli pak rolovala nějaká okna po obrazovce, ve smyslu "pojďme si o Lubuntu něco bližšího říct" a nakonec mám pocit, že instalace přestala probíhat. Už tady 2 hodiny čumím na poslední okno "děkujeme že ste si vybrali Lubuntu" kde je v popisku mimo jiné psáno, že instalace bude již brzy dokončena. Nějak tomu nevěřím :) Kurzor v jednom kuse "pracuje" ale počítač je v naprostém klidu..procesor nepracuje. Můžete mi někdo poradit? Jen bych rád řekl, že akorát vím, kde se počítač zapíná a že windows znamenají anglicky okna :D Takže Vaší řeči, pokud se mnou budete takto mluvit, nebudu asi vůbec rozumět :) Díky za pokus

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.