Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: V Lubuntu vypadava zvuk v Kafeine pri DVB-T  (Přečteno 1551 krát)

JS

• Aktivní člen
  • *
V Lubuntu vypadava zvuk v Kafeine pri DVB-T
« kdy: 07 Února 2013, 22:09:02 »
Mam DVB-T tuner a ve VLC jede v pohode. I na PC v plnokrevnem Ubuntu neni problem.
Ale kdyz ho dam do notebooku s Lubuntu vypadne treba po par vterinach prehravani zvuk. Po prepnuti na jiny kanal se zase zvuk rozjede, ale zas chcipne. Doba po kterou zvuk jede neni vzdy stejna. Ve VLC vse OK.
Zjistil jsem ze stejny problem je i na jinem notebooku s Lubuntu. Moc rad bych rozchodil kafeine nebot se mi pro prehravani zda nejlepsi a hlavne rychle preladuje. Bude to pouzivat clovek co na PC skoro nic neumi a je porad na cestach takze muze ladit i 2x za den. Musim mu to vymyslet co nejjednoduseji.
Mam podezreni ze by si Kafeine nemusel rozumet mozna s Pulse audiem.
Poradi nekdo co s tim? Predem diky.

Rover623

Re:V Lubuntu vypadava zvuk v Kafeine pri DVB-T
« Odpověď #1 kdy: 07 Února 2013, 22:21:56 »
Zkus doinstalovat kubuntu-restricted-extras

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 09 Února 2013, 13:44:31 »
Jestli můžeš, zapni v BIOSe HPET.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

JS

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Února 2013, 11:13:08 »
Takze kubuntu-restricted-extras nepomohlo. Hpet jsem nenasel.
Ale asi jsem prisel cim to je. Kdyz poustim DVB-T tak je procesor na cca70-85% a zvuk takrka nespadne nebo jen vyjimecne. Pri prepnuti na DVB-T je procesor na 100% a system asi zacne shazovat procesy. Vsiml jsem si ze proces pulseudio ma prioritu -11. Ostatni maji 0. Proto asi system to pulseaudio shodi. Prioritu bohuzel nejak nedokazu zmenit.
Poradi nekdo?
« Poslední změna: 16 Února 2013, 11:16:02 od JS »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 16 Února 2013, 12:18:56 »
Takze kubuntu-restricted-extras nepomohlo. Hpet jsem nenasel.
Ale asi jsem prisel cim to je. Kdyz poustim DVB-T tak je procesor na cca70-85% a zvuk takrka nespadne nebo jen vyjimecne. Pri prepnuti na DVB-T je procesor na 100% a system asi zacne shazovat procesy. Vsiml jsem si ze proces pulseudio ma prioritu -11. Ostatni maji 0. Proto asi system to pulseaudio shodi. Prioritu bohuzel nejak nedokazu zmenit.
Poradi nekdo?
Kód: [Vybrat]
man niceAle ta priorita už je nastavená správně. Vyšší neznamená vyšší. Mohl bys jedině zkusit přehrávat přímo na Alsu.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.