Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Toshiba Satellite U840W-10j (Vyreseno)  (Přečteno 2719 krát)

Otazka

• Host
Toshiba Satellite U840W-10j (Vyreseno)
« kdy: 08 Února 2013, 16:25:14 »
Mate nekdo zkusenost http://www.toshiba-czech.com/laptops/satellite/u840w/satellite-u840w-10j/ ? Jiz podruhe jsem se marne snazil instalovat 12.04 LTS a za Boha nemuzu prijit na duvod, proc to nejde
Tedy presneji: postupoval jsem takto 1) Okna sly ven, vymaz a format disku HDD 500gb /SSD 32 gb
Po te instalace 22gb na ssd  ./ a home + tmp + swap na HDD
V BIOSU jsem nastavil spousteni z SSD jako prvni Instalace probehla bez problemu, po restartu vse vypada ok, fialova obrazovka, krasne ticho (SSD) a do peti vterin prihlasovaci obrazovka - jenze uz zadna fialova barva nybrz neco jako by nebyla v poradku graficka karta (Intel HD 4000) ci co
Hardware je vsak v poradku, po te jsem provedl opetovne instalaci oken a vse bez problemu Tak nevim v cem to muze byt Dost me to mrzi, protoze jsem si vybiral notebook prave pro to, abych na nem mohl instalovat linux (vse od Intelu)
Prosim o radu nekoho zkusenejsiho
« Poslední změna: 16 Února 2013, 02:56:01 od Otazka »

Rover623

Re:Toshiba Satellite U840W-10j
« Odpověď #1 kdy: 08 Února 2013, 16:37:10 »
Jestli tomu správně rozumím, tak na přihlašovací obrazovku se dostaneš (tu ještě vidíš normálně) a po přihlášení se stane co

Otazka

• Host
« Odpověď #2 kdy: 08 Února 2013, 19:33:31 »
Jestli tomu správně rozumím, tak na přihlašovací obrazovku se dostaneš (tu ještě vidíš normálně) a po přihlášení se stane co
Zdravim
Prave ze ne Fialova barva je pouze pri restartu (dotud vse ok) pak chvilka nabeh (cca 3-4 sekundy) a po te prihlasovaci obrazovka, kde je uz ten po... obraz Snazil jsem se co jsem mohl,  v BIOSU nastavil vse co mohlo mit vliv na nabeh systemu lec bezvysledne :-\

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 08 Února 2013, 19:52:34 »
Tak jinak, na čem vlastně skončíš?

LiveCD ti funguje normálně?

Otazka

• Host
« Odpověď #4 kdy: 08 Února 2013, 20:28:22 »
Tak jinak, na čem vlastně skončíš?

LiveCD ti funguje normálně?

Jo jo, to prave ze ano Live CD jde naprosto bez problemu, instalace take Takze 'koncim' prave do okamziku nabehnuti prihlasovaci obrazovky Obraz je desny, nevim k cemu to prirovnat, jako kdyz byla televize na analogovym prijmu a signal byl hodne daleko ... nebo tak nejak  ;D Prihlasit se jde bez problemu ale to uz delam po pravde po pameti protoze videt jde hodne mizerne
« Poslední změna: 08 Února 2013, 20:32:55 od Otazka »

Cuore

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 08 Února 2013, 20:36:14 »
takže asi grafika, pokud si schopný si přepnout sezení, tak odzkoušej Unity 2D bez efektů. Určitě ti i půjde přepnout do terminálu ctrl+alt+F1 kde se snad přihlásíš.... potom budeš moct plně aktualizovat systém a poskytnout nějaké výpisy.

Otazka

• Host
« Odpověď #6 kdy: 08 Února 2013, 20:48:50 »
takže asi grafika, pokud si schopný si přepnout sezení, tak odzkoušej Unity 2D bez efektů. Určitě ti i půjde přepnout do terminálu ctrl+alt+F1 kde se snad přihlásíš.... potom budeš moct plně aktualizovat systém a poskytnout nějaké výpisy.

Me jen napada, kdyby to bylo jak rikas, tak by  prece prihlasovaci obrazovka musela byt jeste v poradku, teprve az bych se prihlasil pod unity, muselo by to padnout, no ne !? Myslim ze problem bude nekde jinde Grafika urcite ano, ale jeste pred volbou prostredi Situace je takova, ze mam ciste disky a nechci po ctvrte instalovat zbuhdarma Takze spise chci zjistit, v cem to muze byt, zda ma nekdo uz zkusenosti s timhle notebookem at abych se vyvaroval dalsiho reinstalu, vis
Kazdopadne dekuju za kazdou radu ci namet  ;)

PS: jeste bych chtel rict, ze kdyz najede ta silenost s obrazem, rychle vypinam notas, protoze ho mam cerstve a nechci si ho jakkoliv poskodit, protoze se fakt bojim o ten hardware  :o

PS2: koukam, ze problem nemam sam (to potesi ;D) http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/thread.jspa?threadID=69368
« Poslední změna: 08 Února 2013, 22:50:50 od Otazka »

Cuore

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 08 Února 2013, 23:35:21 »
přepni se do terminálu a odzkoušel zda máš plně aktualizováno, pak se může pokračovat. Ctrl+alt+F1 zadat jméno a následně heslo (nebude se ti vypisovat). Následně
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
nakonec
sudo reboot a uvidíš

Otazka

• Host
« Odpověď #8 kdy: 08 Února 2013, 23:41:48 »
přepni se do terminálu a odzkoušel zda máš plně aktualizováno, pak se může pokračovat. Ctrl+alt+F1 zadat jméno a následně heslo (nebude se ti vypisovat). Následně
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
nakonec
sudo reboot a uvidíš
Tak ja to jeste jednou testnu, uvidime  8)

Otazka

• Host
« Odpověď #9 kdy: 09 Února 2013, 01:22:52 »
Takze finish, kaslu na to To same, complet upgrade, dokonce jsem poslepu sputil jockey-gtk, zadne nesvobodne ovladace - coz je mi stejne p..d platne Nebudu to delat donekonecna, je to nejaka zalezitost s hardware Kazdopadne dekuju za snahu   :-\ ;)

Rover623

« Odpověď #10 kdy: 09 Února 2013, 01:30:36 »
Věci jako nomodeset nebo acpi_osi=Linux jsi zkoušel

Otazka

• Host
« Odpověď #11 kdy: 09 Února 2013, 02:49:54 »
Věci jako nomodeset nebo acpi_osi=Linux jsi zkoušel
Ahoj tak mam novinu Linuxmint 13 maya mate - no problem Takze to asi bude mit nakonec nejakou souvislost s unity
Kazdopadne uleva, ze se tam tucnak usadil :)
PS: ne, to jsem nezkousel, natolik prikazy neovladam

post PS: tak to je neskutecne Nedalo mi to a po uspechu s mintem jsem si rekl ze to jeste jednou zkusim Vse probehlo jako obvykle, ale napadla me takova kravina jako ze misto vypnuti pocitace, pocitac uspat - po probuzeni svete div se - nadherny obraz  :D Problem ovsem je, ze pri dalsim startu se opakuje to same, tedy uspani do pameti... a po probuzeni moje oblibene distro opet v plne krase Co s tim ???  :-\ ;)
« Poslední změna: 09 Února 2013, 03:33:10 od Otazka »

Cuore

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 09 Února 2013, 03:52:17 »
no pokud po probuzení máš přihlašovací obrazovku čitelnou, tak si vyber sezení Unity 2D (vybírá se vedle přihlašovacího jména pomocí symbolu v kolečku tím si rozbalíš nabídku).

Otazka

• Host
« Odpověď #13 kdy: 09 Února 2013, 12:04:00 »
no pokud po probuzení máš přihlašovací obrazovku čitelnou, tak si vyber sezení Unity 2D (vybírá se vedle přihlašovacího jména pomocí symbolu v kolečku tím si rozbalíš nabídku).
Hele, ja mam jiste (byt zanedbatelne) znalosti a tyhle zaklady znam  ;)

kazdopadne (jak uz jsem rikal) ti dekuju moc za kazdou inspirativni radu - ale zda se, ze problem bude opr. v necem jinem

Obr.1) tak vypada Ubuntu tesne po startu http://imageshack.us/photo/my-images/21/59202110.jpg/

Obr.2) komplet nabeh (bez ohledu na to, zda jede unity) http://imageshack.us/photo/my-images/13/50348559.jpg/

- mimochodem v dobe porizeni fotografii je jiz komplet smazane - pouzil jsem tento prikaz: sudo apt-get remove unity unity-2d unity-2d-panel unity-2d-spread unity-asset-pool unity-services unity-lens-files unity-lens-music unity-lens-applications gir1.2-unity-5.0 unity-common indicator-sound indicator-power indicator-appmenu libindicator7 indicator-application indicator-datetime indicator-messages libnux-2.0-0 nux-tools libunity-misc4 unity-2d-common

a po te: sudo apt-get install gnome-panel + restart

Obr.3) a ve finale po uspani pocitace a opetovnem probuzeni z pameti http://imageshack.us/photo/my-images/715/46521514.jpg/

Panove, kdo z vas vi at napovi  8)
« Poslední změna: 09 Února 2013, 12:34:26 od Otazka »

Rover623

« Odpověď #14 kdy: 09 Února 2013, 14:17:17 »
Zkus si přidat tenhle repozitář a aktualizovat systém
ppa:xorg-edgers/ppa Jinak já podezřívám Compiz, doinstaluj si GNOME Shell (ten používá Mutter) a zkus co to bude dělat s ním

Cuore

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 09 Února 2013, 14:35:36 »
hned se nečerti  ;D chtěl jsem jen předejít dalšímu dotazu jak se změní sezení.... pokud víš tak to tě šlechtí  ;)
Compiz taky podezřívám jen jsem myslel, že při Unity 2D ho vyřadím taky, ale teď jsem na Váškách. Sice je Unity jeho plugin, ale měl jsem za to, že 2D ne. Rover623 to jistě uvede na správnou míru  ::)

Otazka

• Host
« Odpověď #16 kdy: 09 Února 2013, 14:39:22 »
Zkus si přidat tenhle repozitář a aktualizovat systém
ppa:xorg-edgers/ppa Jinak já podezřívám Compiz, doinstaluj si GNOME Shell (ten používá Mutter) a zkus co to bude dělat s ním
O.K jdu na to 8)

Otazka

• Host
« Odpověď #17 kdy: 09 Února 2013, 14:40:31 »
hned se nečerti  ;D chtěl jsem jen předejít dalšímu dotazu jak se změní sezení.... pokud víš tak to tě šlechtí  ;)
Compiz taky podezřívám jen jsem myslel, že při Unity 2D ho vyřadím taky, ale teď jsem na Váškách. Sice je Unity jeho plugin, ale měl jsem za to, že 2D ne. Rover623 to jistě uvede na správnou míru  ::)
Uplne v pohode, nemyslel jsem to nijak nevrazive - jen jsem chtel, aby jsme zbytecne neztraceli cas Uplne v pohode  ;)

Otazka

• Host
« Odpověď #18 kdy: 09 Února 2013, 15:00:51 »
Takze panove, stale to same i s gnome-shell - ja s tim koncim - hold ubuntu nebude, no Nevadi, dame jine distro pripadne si pockam, az nekdo stejny problem vyresi, ja na to nemam nervy >:( ;D
 Kazdopadne jeste jednou Dekuju za pomoc  ;)
« Poslední změna: 09 Února 2013, 15:02:24 od Otazka »

Otazka

• Host
« Odpověď #19 kdy: 16 Února 2013, 02:49:50 »
PS:Tazke netrvalo dlouho a problem je vyreseny  ;) Pred chvilkou po cerstvem stahnuti ISO Ubuntu 12.04.(2) - amd64 probehla instalace i nasledne prihlaseni naprosto bez problemu Takze nezbyva nez podekovat za aktualizaci  8)
« Poslední změna: 16 Února 2013, 02:54:54 od Otazka »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.