Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy se spuštěním Ubuntu a instalací Xubuntu  (Přečteno 1115 krát)

dave-soldy

• Návštěvník
Problémy se spuštěním Ubuntu a instalací Xubuntu
« kdy: 10 Února 2013, 09:26:26 »
Zdravím.
Stáhnul a nainstaloval jsem Ubuntu na jeden z mých starších počítačů. Tím starších myslím hodně starších. Tím hodně starých myslím na kancelářské PC z roku 2002 :-D
Má Intel Celeron CPU 2.70 Ghz, 1.25 GB RAM a 64 Mb Nvidia GeForce FX 5200. Spouštím ho na WIN XP.
Instalace Ubuntu proběhla v pořádku, spuštění systému také. Problémy mám však opakovaně při přihlášení. Zadám heslo, kliknu na šipku, obrazovka problikne, hodí mě to do černé a začnou mi vyskakovat řádky s popisem "Failed to idle channel". A to pořád dokola. Občas mezi nimi "GNU lockup - swiching up to software fbcon". Po chvilce, co to takto vyskakuje mě to vrátí do přihlašovací obrazovky, nebo to natrvalo zůstane v černé obrazovce. Zkoušel jsem i spouštění v bezpečném grafickém režimu, recovery mode, všechno možné, výsledek pořád stejný.

Řekl jsem si, že mi to tedy nejspíš grafická karta neunese a dám si tam raději Xubuntu. Stáhl jsem si obraz nejnovější verze z xubuntu.cz, vypálil ho, ale po vypálení jsem zjistil, že se mi to vůbec neotevírá jako obraz, ale jako normální datové CD (nejsem amatér a vypalovat obrazy umím, probléím je buďto v obrazu, nebo už jsem totální tupec :D ). Řekl jsem si, že tedy zkusím starší verzi Xubuntu. Stáhl jsem jí a pro ověření jsem ještě před vypálením otevřel v Daemon tools a zjistil jsem, že opět se to tváří jako datový disk.

Takže mé dotazy jsou:
Víte někdo, proč mi to Ubuntu nejde?
Je možné nějak zachránit Ubuntu od odinstalace, aby fungovalo?
Jak bezpečně odinstalovat Ubuntu, pokud jsem ho nainstaloval vedle Win XP?
Jsem už vážně takový tupec, který neumí použít .iso obraz, nebo je problém s instalací Xubuntu někde jinde?

Matesax

• Host
Re:Problémy se spuštěním Ubuntu a instalací Xubuntu
« Odpověď #1 kdy: 10 Února 2013, 09:34:43 »
« Poslední změna: 10 Února 2013, 09:36:49 od Matesax »

janek-m

• Host
Re:Problémy se spuštěním Ubuntu a instalací Xubuntu
« Odpověď #2 kdy: 10 Února 2013, 10:35:17 »
Pred samotnou inštaláciou (K/L/X)Ubuntu nie je na škodu najprv systém otestovať Live - teda bez inštalácie. Ak Live systém funguje bez problémov, je veľká pravdepodobnosť, že tak bude fungovať aj po inštalácii.
Nechápem, prečo skúšaš CD cez Daemon tools. Buď použi Virtualbox, alebo CD nabootuj a tak ostestuj systém - najlepšia voľba.
K ďalším problémom:
- popozeraj cez google, či s ovládačmi na tvoju GK nie sú v Ubuntu nejaké problémy,
- ak odstrániš už nainštalované Ubuntu (teda úplne) budeš musieť opraviť zavádzač systému s DVD Windows : http://wiki.ubuntu.cz/odstran%C4%9Bn%C3%AD_ubuntu - toto neplatí, ak by si Ubuntu preinštaloval napr. na Lubuntu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.