Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: [Vyřešeno] Low graphics mode...  (Přečteno 1442 krát)

Matesax

• Host
[Vyřešeno] Low graphics mode...
« kdy: 16 Února 2013, 19:21:11 »
Dobrý den,
s vědomím tohoto problému jsem si hrál s greeterem. Jenže také jsem počítal se startx - což samozřejmě fungovalo. Stále jsem usiloval o greeter - takže jsem googlil po řešení. A zalíbil se mi balík fglrx. Neváhavše zklamaný nyní žádám o radu. Místo řešení mi to způsobilo jen zhořšení - nyní startx nefunguje - hlásí:

Error inserting fglrx (cesta): No such device

Cought signal 11

Nějaké nápady? :) Děkuji.
« Poslední změna: 19 Února 2013, 21:13:36 od Matesax »

Rover623

Re:Low graphics mode...
« Odpověď #1 kdy: 16 Února 2013, 21:01:44 »
Při startu držet SHIFT-Recovery mode a odstranit fglrx podle tohoto postupu http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9%20karty%20ATI?redirect=1#odebr%C3%A1n%C3%AD_ovlada%C4%8De

Matesax

• Host
« Odpověď #2 kdy: 16 Února 2013, 21:34:25 »
Mě se nechtělo zahodit 40MB z download limitu. No nic - vše jsem vrátil, jenže nyní pořád nefunguje ani startx. Tedy mám tu ten původní problém - s tou klávesnicí a k tomu "No protocol specified." Klávesnice se dala obejít tím startx - toto se do timeoutu opakuje a pak zkončí... Které balíky mám reinstalovat? Děkuji.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 16 Února 2013, 21:55:26 »
Opravit poškozený X server není sranda a rozhodně to není práce na hodinku, mě to po zbabrané instalaci nVidia ovladačů trvalo skoro celý den. Asi bych udělal opravu za pomoci LiveCD, prostě to pustíš, dáš manuální dělení disku. nastavíš přípojné body (nezaškrtávat formát) a naleješ tam komplet systém znova. Pokud vytvoříš stejného uživatele se stejným heslem, zůstane ti i nastavení

Matesax

• Host
« Odpověď #4 kdy: 17 Února 2013, 08:29:43 »
Asi se na to vykašlu - já stejně chtěl v konzoli zůstat. Nenapadlo mne ale, že by se v ní dala dokonce přehrávat videa. Leč nyní mi tu skoro nic nechybí. Sice se mi zatím DVD nepodařilo přehrát (ani přímo VOB), ale jakmile to rozlousknu, bude mi chybět jen jediný grafický prvek - i když všem říkám, že jsem Desktop programátor, šéf si usmyslel, že mu budu dělat weby. :) (Takže bych potřeboval něco více grafického, než Elinks - s tím, že něco nad rámec možností bych doplácal ve škole (doufám totiž, že se brzy z tohoto kolotoče dostanu zpátky k Dekstopu.).) Navíc se potřebuji domluvit s kamarády => Facebook => JavaScript. Bylo by pro mne celistvé řešení? (Grafický prohlížeč s podporou JS.) A pak drobnost - dala by se konzole (1.) nastavit na místo greeteru? (Abych nemusel pořád přepínat - navíc pokud se na to vykašlu - tak vše GUI smaži.) Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.