Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nové platformy ubuntu (Mobil, Tablet, TV,...)  (Přečteno 2127 krát)

stuchlej

• Aktivní člen
  • *
  • Ochránce mocných kazet, znalec všech epizod!
Nové platformy ubuntu (Mobil, Tablet, TV,...)
« kdy: 19 Února 2013, 18:28:59 »
Dobrý den.
Jsem nadšen z představení ubuntu pro mobily atp. Mám ale pár otázek, o kterých bych si chtěl popovídat:
1) Chápu, že mobil a tablet výjdou až v Q4 2013 , jak je to ale s ubuntu TV? Výjde nějaké zařízení, na kterém už by ubuntu TV bylo nainstalováno ve stylu plug and play?
2) Jak ubuntu mobil tak tablet mají vycházet na platformách ARM a x86. Co aplikace? S jak velkým portfoliem aplikací tato zařízení příjdou na trh? Příjdou s novými aplikacemi, nebo jen klasickými desktopovými, když oboje zařízení by měli fungovat zároven jako desktop, z ubuntu SC? Nebo bude obsahovat obchod play?
3) Teď, když je steam na linux, myslíte, že bude chtít expandovat aji na zařízení jako mobil a tablet s ubuntu, když takové hry už obsahuje (World of goo, Osmos, Cogs,...)
4) V případě, že se budou zařízení prodávat pouze na zahraničních trzích, přemýšlí česká komunita (tím myslím ty, kteří to tady celé provozují), že by nějak zajistili prodej pro ČR, popřípadě by skrz ně nějak bylo možné zařízaní objednat?

Děkuji
Ubuntu 10.10 i386, Gigabyte S-Series GA-MA78G-DS3H,Mám GK ATI Readon HD 3200 ,AMD Athlon X2 64 5400+ 2.8Ghz, 2GB 800Mhz RAM A-data, 320GB Buffer-16MB.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re:Nové platformy ubuntu (Mobil, Tablet, TV,...)
« Odpověď #1 kdy: 19 Února 2013, 18:33:27 »
1) Nevím, nemám křišťálovou kouli.

2) http://www.ubuntu.com/devices/phone/app-ecosystem
http://developer.ubuntu.com/get-started/gomobile/

3) Viz 1

4) Uvidíme, jak to bude celé probíhat, ale možnost to je.

Bree

• Návštěvník
Re:Nové platformy ubuntu (Mobil, Tablet, TV,...)
« Odpověď #2 kdy: 21 Února 2013, 13:55:00 »
mně by spíš zajímalo zdali bude tenhle mobile balíček fungovat na mém raspberry ???

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.