Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace pouze jádra  (Přečteno 1011 krát)

Matesax

• Host
Instalace pouze jádra
« kdy: 20 Února 2013, 18:05:44 »
Dobrý den,
svitla mi naděje, že mohu nainstalovat pouze jádro + XServer - jenže jak přesně? Tedy trochu zklamán, že alternate je jen 12.04 jsem jej nechal stáhnout a vypálil, ale ani serverovou instalaci, ani alternate nevidím. Napadlo mne instalovat z Bashe - ale to by pak byla alternate všechna CD... :) Navíc mám na stahování limit - také, že to bylo předáno tátovy - stáhnout iso. Kdyžtak za měsíc bych do toho šel. (Anulace limitu.) Zatím to přežívám na LUbuntu - ale když vidím, že to nemá ani Make balík - tak jako super - malé to je, ale takovéto základní balíky přeci není normální nepočítat... :) A pak hry atp. - místo blbostí, co přes 50% lidí nepoužije bych tam dal G++, Make,... Proto chci jen XServer - pak tam jen prdnout PekWM + interprety/kompilátory, W3M, Elinks, MC, Aptitude a MPlayer... Děkuji za za cílem vedoucí rady.

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:Instalace pouze jádra
« Odpověď #1 kdy: 20 Února 2013, 18:26:03 »
Keď ti ide o to vyskladať si systém tak celkom pekne sa dá slackware.
http://panaharjuna.wordpress.com/2011/03/06/slackware-13-minimal-install/
pridáš openbox, kde alebo xfce, x-ko  ak tam nie je a gdm a máš to.(na webe sa dajú nájsť inštalácie sakra malých rozmerov) :) Potom zopár balíkov ako slapt-get a pod.
Ak som sa s niečím pomýlil, presné detaily a postupy si už nepamätám. (to len pre nenechavcov a detailistov ;))
 Ubuntu som takto neskúšal, ale vraj sa dá aj to.Príklad:
http://www.ubuntu-mini-remix.org/
 Ubuntu je pre mňa plug-n-play. Neriešim nijaké komplikácie a ak, tak tu na fóre nájdem všetko čo mi treba.A potom google ;)
« Poslední změna: 20 Února 2013, 18:34:00 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re:Instalace pouze jádra
« Odpověď #2 kdy: 20 Února 2013, 19:18:03 »
Citace: Matesax
že mohu nainstalovat pouze jádro  + XServer

Takhle jsem instaloval Fedoru(MinimalSpin) a ArchLinux. Určitě se ale najdou i další.

Citace: Matesax
nemá ani Make balík - tak jako super - malé to je, ale takovéto základní balíky přeci není normální nepočítat... :) A pak hry atp. - místo blbostí, co přes 50% lidí nepoužije bych tam dal G++, Make,...

Takhle se to říct nedá. Právě Ubuntu je distribuce cílená na BFU, kteří využijí spíše hry než g++.
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.