Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nástroje - prosba o pomoc [vyřešeno]  (Přečteno 1071 krát)

josef.g

• Návštěvník
Nástroje - prosba o pomoc [vyřešeno]
« kdy: 26 Února 2013, 21:13:54 »
Zdravím, byl bych moc vděčný, pokud by mi někdo mohl poradit jak se dostat k některým užitečným nástrojům, které byly v Ubuntu 10.04, ale ve 12.04 je dost postrádám.
Za prvé - správa uživatelů a skupin. Přijde mi, že jediný rozumný nástroj ve 12.04 je terminál a příkazová řádka, to co je v nastavení systému je krutá parodie, jiné slovo pro to nemám. V 10.04 se šlo v grafickém rozhraní probírat i skupinami, vytvořit novou, přiřazovat uživatele do skupin apod. Je něco takového k dispozici i pro 12.04, nebo zbývá jen ta řádka?
Za druhé - prohlížeč info stránek - v 10.04 se daly dobře prohlížet v Gnome help browseru, člověk se k nim dostal v pokročilých tématech nápovědy, které ve 12.04 taky úplně chybí, alespoň já jsem nic nenašel. Teď se k nim dostanu jen přes terminál, což není dvakrát komfortní. Jediné, co jsem našel v repozitářích je TkInfo browser, ale napřed se radši ptám, jestli přece jen nevede nějaká cesta přes Help.
Díky předem za jakýkoliv tip.
« Poslední změna: 01 Března 2013, 18:40:55 od josef.g »

jmp

• Host
Re:Nástroje - prosba o pomoc
« Odpověď #1 kdy: 26 Února 2013, 21:17:43 »
asi to budete muset doinstalovat

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install gnome-system-tools

josef.g

• Návštěvník
Re:Nástroje - prosba o pomoc
« Odpověď #2 kdy: 28 Února 2013, 19:22:51 »
Díky, provedeno. Správa uživatelů a skupin je tam, ale počítám, že ten prohlížeč info souborů už není k dispozici? Byl to snad gnome-help-browser a ten už jsem v repozitáři nenašel. No, zkusím TkInfo až se budu muset v nějaké nápovědě hrabat delší dobu.
« Poslední změna: 01 Března 2013, 18:39:49 od josef.g »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.