Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Uzamknutí po startu systému a následné spouštění vlastního spořiče  (Přečteno 1458 krát)

SeriousSam

• Návštěvník
Zdravím, chtěl by se zeptat na tvorbu vlastního spořiče obrazovky a tím mám na mysli spořič vytvořený v příkazové řádce skriptem ne pomocí GUI. Na zamknutí obrazovky po startu systému  už jsem našel pár způsobů jak toho dosáhnout např. jednoduchý skript:

#!/bin/sh
sleep 10
gnome-screensaver-command --lock   nebo xdg-screensaver lock

zajímá mě zda-li by to něšlo dát nějak dohromady se spořičem obrazovky - nějakým běžícím textem upostřed obrazovky s černým pozadím například. Spořiče obrazovky jsou v Ubuntu uloženy v adresáři /usr/share/applications/screensavers,  kde jsou soubory jednotlivých spořičů xxx.desktop zkoušel jsem vytvořit nový a editovat ho, ale bez výsledků. Budu rád za jakékoliv rady hlavně ohledně té tvorby toho vlastního spořiče. Díky.           

Hakito

• Aktivní člen
  • *
    • Japonština.yukata.cz
S tvorbou spořiče nepomůžu, ale uzamknutí obrazovky po startu je dobré třeba pomocí Uvítací obrazovky, která může být chráněna heslem, když je vypnuto automatické přihlašování.
Spořič mam černou obrazovku, která jde taky uzamknout. Mám spořič na tlačítko, odcházím, zmáčknu, zhasne monitor a je to.
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

SeriousSam

• Návštěvník
Díky za informace, ale mě by právě hlavně zajímala ta tvorba vlastního spořiče...například v Xubuntu sem už našel možnost mít video jako spořic obrazovky stačí do souboru .xscreensaver v domovském adresáři daného uživatele vložit tento text:

"My Movie"  mplayer -really-quiet -nosound -nolirc          \
                   -nostop-xscreensaver                          \
                   -wid $XSCREENSAVER_WINDOW                     \
                   -fs -loop 0                                   \
                   $HOME/movies/my_movie.mp4                   \n\

nainstalovat Mplayer a nahradit cestu k videu a název tím svým a je to. Podobné je to např. i s obrázky, ale ten běžící text jsem nikde nenašel... :(

SeriousSam

• Návštěvník
Díky podívám se na to.  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.