Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Digikam dávkové zpracování VYŘEŠENO  (Přečteno 1545 krát)

Hopák

• Návštěvník
Digikam dávkové zpracování VYŘEŠENO
« kdy: 02 Března 2013, 15:35:43 »
Zdravím,řeším jak v Digikamu hromadně přejmenovat fotografie.Dle zvyku z Win.kde sem používal Zoner sem automaticky očekával něco podobného od Digikamu,což sem našel jen mi to nejde spustit.Šipka play spuštění je šedá(neaktivní) . Mám verzi digikamu 3.0.0 .Nevíte náhodou někdo co s tím......Děkuji
« Poslední změna: 03 Března 2013, 00:27:11 od Hopák »

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:Digikam dávkové zpracování
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2013, 17:03:58 »
Vpravo máš základné nástroje a tam pravým klikneš a pridáš napr metedata, potom hore klikneš a upravíš, trebárs zadáš svoje meno a je to.
orientačný obr.

[příloha smazaná administrátorem]
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Hopák

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Března 2013, 23:20:06 »
Děkuji za tip,ale i když mohu konečně dávkově přidávat změny např. doostřit,to jde ,ale  stále nemohu přijít na to jak  snadno přejmenovat  jednoduše  70 fotek z nesmyslných čísel typu A_2560012 na normální 01,02,03.......... :-\

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 02 Března 2013, 23:50:37 »
v hlavnom okne označíš všetky fotky ctrl+a a klikneš na manžér radu dávok.
Vľavo dole máš premenovanie súborov a označíš prispôsobiť názvy súborov prispôsobíš napr number označí 1.jpg 2.jpg potom vedľa klikneš na metadata  apply metadata template pravý klik priradiť nástroje
myslel som že premenovanie si už zvládol na základe tohto citátu
...což sem našel jen mi to nejde spustit.Šipka play spuštění je šedá(neaktivní)...
ale asi som to zle pochopil ;)

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 03 Března 2013, 00:06:36 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Hopák

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Března 2013, 00:26:54 »
Děkuji za rady  už to funguje,jen sem zpočátku nepochopil,že ty dvě věci mám spojit dohromady.O proti Zoneru mi to příjde složitější ,ale jde o zvyk díky  :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.