Zdravím,
před nedávnem jsem si koupil nový notebook Asus Zenbook UX32A, na kterém mám momentálně nainstalované WIN8. Rozhodl jsem se přidat Ubuntu, už při instalaci osmiček jsem si nechal volné místo pro Ubuntu na disku. Při instalaci vyskočí poměrně rychle nějaký log (nevšiml jsem si žádných errorů), pak se objeví pouze černá obrazovka, po chvilce slyšet takové to ubunťácké "poťukání" a to je tak vše, co to dělá - dál se to se mnou nebaví.
Notebook nemá optickou mechaniku, takže jsem bootoval z usb disku. Použil jsem snad všechny možné programy i ten návod, co je na stránkách, ale stále stejný výsledek.
Prohledával jsem samozřejmě různá fóra a diskuse, ale s Linuxy jsem začátečník a nikde jsem nenašel nějaký pro mě pochopitelný nebo funkční návod. Našel jsem akorát, že jsou zřejmě na vině ovladače ke grafické kartě, ale to je asi tak vše.
Jen tak mimochodem - zkoušel jsem instalovat i Linux Mint Mate i Cinnamon, nicméně dělo se úplně totéž, co u Ubuntu.
Nemá někdo nějaký nápad či návod jak tento problém vyřešit? Už jsem nad tím strávil spousta času a už opravdu nevím, jak dál :/