Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pár věcí kolem MPlayeru  (Přečteno 1907 krát)

Matesax

• Host
Pár věcí kolem MPlayeru
« kdy: 10 Března 2013, 08:12:33 »
Dobrý den,
schopnost přehrát online videa je jedním z posledních hřebíků do rakve GUI. Ale přecijen vyhledávat ve zdrojáku VideoStream (by^t na to mám pár fíglů) není to pravé ořechové. Nejnerealističtější by bylo chtít MPlayer použít jako FlashPlayer - přímo v prohlížeči. Stačilo by mi, aby mi Elinks vyflusl zdrojový kód tagu object/video - nebo má něco jako Firefox - "Prozkoumat prvek"? O něco lepší by bylo vydání přímo URL streamu.

Druhý problém - dá se něco udělat se špatně zvládnutým přehráním videa? Totiž dost často se mi stává, že se ve videu skoro nedá pohybovat - 120 minutové video je přeskočeno pouhými 3-4 kliky kurzorovou klávesou. Horko těžko se pak dostanu ke své momentce. :) (Někdy ani nevím, kde ve filmu jsem. :) )

Dalo by se maximalizovat video v poměru 16:9? Aktuální fígl mám, že šířku nastavím na 1324 - o 300 větší, než reálnou - a poměr 16:9. (Výšku korektně - 732.) To se nejvíce blíží mému ideálu - ale pořád to není ono. :)

No a poslední věc - můžu nějak skrýt veškerý text na pozadí? Aktuálně to řeším tak, že si na volném terminálu nastavím blank na 0, foreground na black a protože tam ještě do videa bliká kurzor, tak používám jednořádkový editor, který jej posune alespo^n na kraj videa. Což opravdu není jednoduché řešení... :)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:Pár věcí kolem MPlayeru
« Odpověď #1 kdy: 10 Března 2013, 09:32:19 »
Koukni se už konečně do toho manuálu, tvé druhé dva odstavce řešil příkaz, který jsem ti ukázal minule a na transformaci obrazu má mplayer nástrojů daleko víc. Proč chceš vůbec něco radit, když si stejně děláš všechno po svém a dokola řešíš to samé? Proč nám tady popisuješ tvůj 'fígl' vlastními slovy a neukážeš ten příkaz?

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 10 Března 2013, 12:29:37 »
Teda Matesaxi buď jsi tak brutálně chytrý že píšeš věci které mi hlava nebere a připadá mi to jak když se baví dva chemici a já na ně jen blbě koukám. No a nebo je to úplně jinak. :))

Tak nějak na vše mi stačí VLC. Možná by to chtělo příklad nějakého toho streamu aby jsme to třeba mohly zkusit, nebo alespoň vědět co zadáváš do toho terminálu? Ne každý tu je na tak vysoké úrovni vnímání jako ty. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Matesax

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10 Března 2013, 13:02:22 »
Stream videa je stream videa - co víc dodat? :) Nechci přehrát jedno konkrétní video - ale prostě videa. Dá se stream v Elinks otevřít v MPlayeru? (Akce otevřít jej skutečně otevře - což je mi k ničemu - ze změti znaků nic mít nebudu... :) )

Lze nějak v MPlayeru přehrát SWF?

A poslední věc - proč mi nejde:

mplayer -fs -vo fbdev2 -bpp 32 $(echo "http://youtube.com/get_video.php?$(curl -s <a href="http://www.youtube.com/watch?v=4m5GdzfiiOU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4m5GdzfiiOU</a> | sed -n "/watch_fullscreen/s;.*\(video_id.\+\)&title.*;\1;p")")

Děkuji.
« Poslední změna: 10 Března 2013, 13:04:25 od Matesax »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 10 Března 2013, 13:08:07 »
Na to flusnutí tagu jsou doplňky do prohlížeče. Nebo to jde cestou doplňku Greasemonkey+skript. Na netu to vše je.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Matesax

• Host
« Odpověď #5 kdy: 10 Března 2013, 13:18:42 »
Já si neuvědomil, že ten zdroj může být i v divu, i v iframe atd... (Včetně JS kódu.) Touhle cestou to tedy asi nepůjde... V první řadě budu tedy muset zprovoznit JS - což se mi zatím ještě nikdy nepodařilo... :) (Ale Desktop interpret jsem kdysi dělal - jen jej najít.)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.