Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Live USB 10.04 nestartuje  (Přečteno 2620 krát)

bugels

• Návštěvník
Live USB 10.04 nestartuje
« kdy: 11 Března 2013, 16:17:41 »
Ahoj mám taký podobný problém. Mám Acer Aspire One a na ňom Ubuntu 11.04 lenže potrebujem to preinštalovať na verziu 10.04. Vytvoril som bootovacie USB cez progam ktorý bol na stránke UNetbootin ale vždy keď sa USB nabootoje ukaže len čiernu obrazovku http://www.upnito.sk/0/g88m928m9b3gap6qqeqvqwt8cpduumts.jpg bez žiadneho ťuknutia proste nič. USB je naformátované na FAT 32 takže neviem kde je problém, skúšal som stiahnuť Ubuntu z viacerých zdrojov no deje sa to aj tak.   

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Live USB 10.04 nestartuje
« Odpověď #1 kdy: 11 Března 2013, 16:24:09 »
Můžeš upřesnit o jakou verzi jde?
Pokud je to Acer Aspire One ZG5 tak na tom mi bez problémů chodí 12.04 i s 3D akcelerací, a překvapivě rychle. :)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

bugels

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Března 2013, 16:34:38 »
Ano je to ZG5 ale aj verzia 11.04 mu trochu robí problémy napríklad zamrzne pri otváraní prehliadača preto som sa rozhodol nainštalovať nižšiu verziu a nie vyššiu lebo ako som sa dočítal v systémových  požiadavkach verzie 12.10 píše sa tam 1GB RAM.
« Poslední změna: 11 Března 2013, 16:36:19 od bugels »

janek-m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 11 Března 2013, 18:11:39 »
Osobne nepoznám  tento typ NTB, ale niečo podobné sme riešili tu: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=66329.msg477608#msg477608
- prejdi to celé, či sa jedná o ten istý typ  tohto NTB. Tiež tam bol problém bootovania a inštalácie z USB kľúča a hlavným problémom bola zasunutá pamäťová karta v NTB ale aj problém bootovať z USB.
No a našiel som aj Ubuntu 10.04 určenú pre tento typ NTB: http://www.ubuntu.com/certification/hardware/200905-2911/
« Poslední změna: 11 Března 2013, 18:19:25 od janek-m »

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 11 Března 2013, 18:53:54 »
Osobne nepoznám  tento typ NTB,
Tento notebook se dával v Mountfieldu k sekačce na trávu zdarma, a kdyby ti nekdy někdo tvrdil že je tento notebook pomalý tak lže! Je totiž příšerně pomalý. :))
Já ho vlastním a mám na něm vždy nahozené daily build a používám ho maximálně na nastavování routerů protože se mi nechce tahat velký notebook. Ale nikdy jsem s ním nepocítil žádný problém ale je pravda že v něm nemám žádný SD karty atd...

to Bugels> Jsou dva tipy, máš ten s SSD nebo HDD?
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

janek-m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 11 Března 2013, 19:44:32 »
RE: Radek: Tak v tom prípade, je to presne ten NTB, ktorý sme tu už riešili (odkaz vyššie). Má len 8 GB HDD + pamäťová karta.  ;D

bugels

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 11 Března 2013, 20:34:00 »
Áno má pamäť 8GB a áno extrémne pomalý má už aj niečo za sebou :D no a ako som sa dočítal v tomto odkaze http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=66329.msg477608#msg477608 spýtam sa tak polopatisticky,  mám vybrať kartu a pôjde to ok? :D

janek-m

• Host
« Odpověď #7 kdy: 11 Března 2013, 20:55:48 »
On má HDD 8 GB, nie pamäť. Na tvoju otázku neviem jednoznačne odpovedať. Je tam zasunutá nejaká pamäťová SD karta ?? Ak áno, skús ju vybrať. Alebo tento problém s inštaláciou vyriešiť cez externú DVD mechaniku.
« Poslední změna: 11 Března 2013, 22:01:25 od janek-m »

bugels

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 12 Března 2013, 15:21:27 »
Nie SD kartu nemám ale storage mám 8GB SSD a myslíte, že keby sa mi podarilo vymeniť SSD šľapal by ako hodinky alebo tento notebook je stratený prípad? :D Počul som aj o nejakom programe flashfire alebo tak nejak myslíte, že aj to je možnosť alebo treba nainštalovať OS s čo najmenšími nárokmi?
« Poslední změna: 12 Března 2013, 15:25:13 od bugels »

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 12 Března 2013, 15:42:53 »
Nie SD kartu nemám ale storage mám 8GB SSD a myslíte, že keby sa mi podarilo vymeniť SSD šľapal by ako hodinky alebo tento notebook je stratený prípad? :D Počul som aj o nejakom programe flashfire alebo tak nejak myslíte, že aj to je možnosť alebo treba nainštalovať OS s čo najmenšími nárokmi?
Tady je SSD napevno na desce ;)
Jednou jsem na tento model instaloval na LVM kdy jsem spojil vestavěný SSD na kartu v jeden disk, ale to je asi trochu složitější :) Ale fungovalo to perfektně :))

bugels

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 12 Března 2013, 16:35:17 »
Ako to vídím kašlem na to myslel som že pomôže aspoň slabší OS ale definitívne sa to vyrieši asi len výmenou SSD našiel som aj návod http://www.ifixit.com/Guide/Installing+Acer+Aspire+One+ZG5+Hard+Drive/3784/1 ale niesom tak pokročilý aby som sa do toho pustil :D takže to balím a odkladám to :D Ďakujem za pomoc a info :)

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 12 Března 2013, 16:51:48 »
Nechci ti kazit radost ale ten tvůj model opravdu nemá vyměnitelný disk!
Názorně jsem ti vyhrabal ze skladu kryt na ZG5 s HDD a povšimni si vyvýšeného plastu aby se tam vůbec HDD vešel, ten býlí je můj s SSD. ;)

Bez tak jsem nepochopil proč si prostě nestáhneš 12.04 32bit, nehodíš to na flešku a nenainstaluješ... Za tu dobu by jsi to měl už 100x hotové. ::)
Případně můžeš zkusit možnost instalace Alternate což je minimálně HW náročné při instalaci.
http://releases.ubuntu.cz/precise/ubuntu-12.04.2-alternate-i386.iso

Kluci ti mohou potvrdit co ke mě chodí že na tomto modelu Unity chodí naprosto normálně. (používají ho tu jako čtečku internetu)

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 12 Března 2013, 16:55:00 od RRadek Neužil »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.