ano je to presne tak,Nejednalo by sa ani o prenos,ani o zalohu systemu,ja pouzivam na ibanking zasadne live verziu Greenie9 (co je ubuntu) z usb kluca (tak mi to vyhovuje.lebo ide pri kazdom novom starte vzdy o uplne cisty system) ale lakto musim (alebo aj nie) stale pri kazdom spusteni takeho systemu prepinat si klavesnicu,upgradovat ff,pripadne nahrat si don oblubene zalozky a to vsetko sa po vypnuti logicky strati, a jeden clovek na fore spominal,ze on si vytvara z beziaceho ubuntu iso a pomenoval to ako resystem,ale zial nic take som cez synaptic,alebo software center neobjavyl naviac nemam tu diskusiu ani v zalozke,takze smola...pouzivam aj ine linuxy ale na to grenie z usb som si zvykol....nakoniec aj to iso greenie niekto len vyrobyl cez niejaku aplikaciu,ale lepsie by bolo,ak by sa to dalo ulozit do iso v prave takom realnom stave v akom mi spustene po miernej uprave vyhovuje...a najlepsie by bolo keby sa to dalo spravit len na par kliknuti,ale to by som uz chcel privela o)))
skusal som pri spustenom greenie po upravach (nsatavenie klavesnice,upgrade ff) obsah kluca skopyrovat na disk a spravit z toho iso,ale nevysiel mi ten stupidny trik,nefungovalo to,respektive zmeny sa po spusteni z noveho isa neprejavili (iso malo aj rovnaku velkost ako povodne),zrejme boli tie zmeny stale niekde vo swape alebo kde,proste nula bodov tento stupidny trik o)))
skusal som pouzivat aj verziu "greenie zo zapametavanim zmien" ale po mesiaci to jelo z kluca citelne spomalene a neviem preco to narastlo z 1GB az na 1,7GB ,tak to nepouzivam...
Pri tom rsync sa iso vobec nespomina a v popise ma toto: "rsync je program, ktorý umožňuje kopírovať súbory do a zo vzdialenho stroja"....do vzdialeneho stroja to vyzera ako keby sa to robylo cez net
este na vysvetlenie - nemam problem pouzivat linux z disku,ale live verzia je proste cisty neposkvrneny system,plus ine vyhody z neho tazim (start oblubeneho distra z roznych pc...)
preto by mi vyhovovalo zostat pri nom,len si donho potrebujem dat novsiu verziu ff,zalozky a mat uz mat tam prepnutu klavesnicu
...diki za tie odkazy,idem na to mrknut