Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zamrznutí Ubuntu (asi kvůli disku)  (Přečteno 1558 krát)

jakubzelenka

• Návštěvník
Zamrznutí Ubuntu (asi kvůli disku)
« kdy: 20 Března 2013, 21:27:49 »
Dobrý den,
na Asus Z500 mám v dualbootu Ubuntu 12.10 spolu s Windows 7. Bohužel se mi teď začalo stávat, že když nabootuji do Ubuntu, po několika minutách začne systém zamrzávat. Nevím čím to může být, žádnou aktualizaci jsem neprovedl. Jako by se disk zastavil a už se nic nenahrávalo.

Nevíte, v čem by mohl být problém? Nic nepomáhá. Chyba nastane po pár minutách, takže moc nemám čas si se systémem hrát.

Předem děkuji za odpověď.

Rover623

Re:Zamrznutí Ubuntu (asi kvůli disku)
« Odpověď #1 kdy: 20 Března 2013, 22:41:22 »
Zamrzne to úplně natvrdo, že nereaguje ani na stlačení CTRL+ALT+F1

jakubzelenka

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Března 2013, 23:06:01 »
Ano, mám pocit, jako by se vrznul disk. Když jsem ve windows, je to ok. Už se mi to párkrát stalo, pomohl reinstall, ale upřímně, dělat reistall každé 2 měsíce podle mě není řešení. Zamrzne to postupně, browser zešedne, pak přestane reagovat i prostředí a potom se zastaví i myš. Pak pomůže restart...

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 20 Března 2013, 23:18:03 »
Kompletní zatuhnutí, kdy nejde ani kombinací CTRL+ALT+F1-7 přepnout do konzole je u Linuxu spíše výjimečné a stává se to spíš když systém začne nekontrolovatelně swapovat, ale to by bylo poznat na neustálé aktivitě disku.

Nicméně v cestě /var/log by měl být soubor syslog do kterého by se mělo logovat vše kolem systému. Bylo by dobré ho vykopírovat ze systému a dát ho někam ke stažení aby se do něj dalo nahlédnout

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.