Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xubuntu + dual display + Adobe Flash player = problems  (Přečteno 2828 krát)

Smurk

• Návštěvník
Xubuntu + dual display + Adobe Flash player = problems
« kdy: 21 Března 2013, 10:30:45 »
Zdravim,
uz delsi dobu se potykam s problemem na mem Xubuntu 12.10. Vec se ma tak, ze mam dva monitory, jeden ma rozliseni 1920x1080, druhy 1280x1024. Mam nainstalovany nejnovejsi Adobe Flash player, ale pri prehravani videii z YouTube nebo jinych "flashovych veci" (streamy, videa z jinych portalu nez YouTube), nastavaji ruzne nezadouci situace:
1) Video se ma zobrazit na celou obrazovku (na hlavnim - vetsim - monitoru).
~ Video se sice "roztahne" na cely display, ale pouze do sirky, na vysku zustane podivne maly a tak 70% displaye zabira cerne misto. Toto se stava pouze u YouTube, tak 80% casu.
2) Video se ma zobrazit na celou obrazovku (na hlavnim - vestim - monitoru)
~ Obcas se video roztahne opravdu jak ma a vse funguje bez problemu. Stava se to tak 20% na YouTube (bohuzel se mi nepodarilo najit souvislost, kdy to funguje a kdy ne) a vcera mi to spravne fungovalo i na nejakem jinem portalu se serialy.
3) Video se ma zobrazit na celou obrazovku (na hlavnim - vestim - monitoru)
~ Video se "zvetsi" pouze na velikost mensiho monitoru (1280x1024) a umisti se do leveho horniho rohu vetsiho monitoru. Ve finale to vypada tak, ze tam mam obdelnik s videem a zbytek monitoru je stejne jako byl pred fullscreenem. Toto se stava na streamech (napr twitch.tv)a nekterych jinych portalech.

Vsechny tyto problemy, krom problemu #1, se vyskytuji pouze pokud chci spustit fullscreen na vetsim monitoru. Na tom mensim to vetsinou funguje jak ma, jen ty videa na youtube, u kterych se vyskytuje problem #1, maji stejny problem i na tom mensim monitoru. Zkousel jsem ruzne prohlizece, zkousel jsem ruzne verze Flash Playeru, zkousel sem ruzne addony. Nemam nainstalovane ovladace na grafiku (ATI Radeon 5770) protoze kdyz sem je instaloval minule, tak se mi rozdrbalo uplne vsechno. Dalsi zvlastnost je, ze kdyz napriklad zrusim pouzivani mensiho monitoru, tak vsechny problemy okamzite zmizi a vse funguje jak ma.
Zadam o radu, jestli nekdo nevi co s tim, proto to je celkem frustrujici a nikde na internetu, ani ruznych IRC kanalech jsem nenasel reseni..

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Poslední změna: 22 Března 2013, 20:06:43 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Smurk

• Návštěvník
Re:Xubuntu + dual display + Adobe Flash player = problems
« Odpověď #2 kdy: 22 Března 2013, 20:08:56 »
Vyzkousel jsem nic.. Monitory jsou nastaveny oba spravne, problem je na 99% ve flashi..

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 22 Března 2013, 20:10:42 »
Máš to nastavené podľa toho druhého odkazu? Aj compiz?
Edit: máš aj tú verziu Xfce 4.12?
« Poslední změna: 22 Března 2013, 20:12:52 od Dano V »
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)

Smurk

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Března 2013, 20:18:57 »
S tim druhym linkem funguje, ze se fullscreen nezrusi, kdyz kliknu na druhej monitor, ale samotny roztahovani je porad stejne zabugovany ve vsech pripadech..

EDIT: xfce mam 4.10
« Poslední změna: 22 Března 2013, 20:23:42 od Smurk »

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 22 Března 2013, 20:24:11 »
Ešte som našiel odkaz aj s videom na to fixné nastavenie rozlíšenia, ale je to v ATI Catalyst  :(
Tak neviem, skúšaj ďalej.
Edit:
EDIT: xfce mam 4.10
No tak potom si poriadne prečítaj ten prvý link a ak to uznáš za vhodné tak to vyskúšaj 
Citace
Xfce 4.11 (Xubuntu 12.10 uses Xfce 4.10 by default) has implemented support for extended desktop mode, so using the Xfce 4.12 PPA in Xubuntu 12.10 or 12.04 (this is a development PPA which provides some development packages), which you might have added already to install Thunar 1.5.x with tabs support, you'll get proper multi-monitor support by default.
« Poslední změna: 22 Března 2013, 20:29:12 od Dano V »

Smurk

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 22 Března 2013, 20:34:18 »
4.12 PPA mam pridany a aktualizoval jsem system.. Vazne bych ten problem nehledal tolik v xfce samotnym jako spis ve flashi.. Nebo ostatnim to funguje jak ma jinde?

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 22 Března 2013, 20:45:32 »
Tak ešte tu je to trochu vysvetlené prečo je to tak s youtube
http://askubuntu.com/questions/36820/how-to-make-youtube-fullscreen-actually-fullscreen
Edit: a asi máš pravdu pravdepodobne je to
Citace: Smurk
...spis ve flashi...
« Poslední změna: 22 Března 2013, 20:50:46 od Dano V »

Smurk

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 22 Března 2013, 21:02:04 »
Tak s jednim tim hackem, se mi podarilo rozjet fullscreen aspon na youtube.. Ale problem je, ze firefox musi byt spusten jako - "env LD_PRELOAD=/home/smurk/Downloads/fullscreenhack-master/libfshack-npapi.so firefox %u" a kdyz ho pustim normalne, tak ty videa zas nefunguji.. Zkousel sem cely ten prikaz zkopirovat a pouzit to v Preferred Applications, aby se to poustelo pres to, ale nejde to.. :( Ale jinak napriklad ten twitch.tv blbne porad stejne..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.