Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xubuntu - default profil nového uživatele [Vyřešeno]  (Přečteno 1307 krát)

Sidrach

• Návštěvník
Xubuntu - default profil nového uživatele [Vyřešeno]
« kdy: 27 Března 2013, 10:06:01 »
Zdravím,

nepodařilo se mi to nikde dohledat, ale existuje nějaká možnost, jak předdefinovat nastavení prostředí (xfce), panely, položky menu a počet desktopů pro nové uživatele?

Spouštím provoz Xubuntu jako terminálového serveru pro Win klienty a rád bych měl nastavení všech nových uživatelů jednotně určené. Terminál slouží pro oddělení přístupu uživatelů k webu od lokální sítě, už mi funguje vše co pro tento účel potřebuji, ale nechci nastavovat manuálně prostředí pro 50 účtů na každé pobočce. :)

Předem díky za pomoc.
« Poslední změna: 27 Března 2013, 13:21:16 od Sidrach »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re:Xubuntu - default profil nového uživatele
« Odpověď #1 kdy: 27 Března 2013, 10:57:25 »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Sidrach

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Března 2013, 11:51:13 »
Díky za odpověď, pochopil jsem princip, ale není to úplně ono. Home budou mít všichni svůj a spíš jde jen o to prvotní nastavení. Dá se říct, že mi jde o obdobnou funkci jako na Win kopie do default user profilu.

Vygooglil jsem zatím tohle: http://forum.xfce.org/viewtopic.php?id=6664

To mě zatím navedlo alespoň na panely a menu. :)

beer

• Host
« Odpověď #3 kdy: 27 Března 2013, 12:09:57 »
udělej si prostě default profil, který si vylaď k obrazu svému. Když pak přidáš uživatele, nakopíruješ do jeho složky data z default profilu (přes cp). Pak rekurzivně změňíš práva z usera default na nového usera přes chown. A mělo by to fungovat

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 27 Března 2013, 12:37:46 »
Cokoli nahraješ do /etc/skel, to bude obsahovat profil nově vyrobeného uživatele.

Několik souborů už tam je a *nechceš na ně šahat ;)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Sidrach

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Března 2013, 12:46:45 »
Díky všem, už jsem na to nezávisle přišel taky, jsem v Linuxu začátečník a neměl jsem zobrazené skryté soubory (blbec). Tudíž jsem neviděl v homu potřebné adresáře s nastavením a hledal je po všech čertech. Hodím je do skelu, nastavím práva pokud bude třeba a tím by to mohlo být vyřešeno přesně tak jak potřebuji. 

Sidrach

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 27 Března 2013, 13:20:05 »
Jo je to tak, stačilo mi nakopírovat adresáře /home/jmenouzivatele/.config/xfce/panel a xfconf do /etc/skel/.config... a všechno funguje jak má.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.