Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde se přihlásit  (Přečteno 4434 krát)

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:Nejde se přihlásit
« Odpověď #25 kdy: 07 Dubna 2013, 14:44:12 »
Ak ich prezrieš nič nestratíš
Kód: [Vybrat]
ls -al .??*zoradí ich nejak takto
.gvfs:
celkom 4
dr-x------  2 fghj fghj    0 apr  7 11:42 .
drwxr-xr-x 74 fghj fghj 4096 apr  7 14:30 .
.hplip:
celkom 12
drwxr-x---  2 fghj fghj 4096 jan 20 13:10 .
drwxr-x--- 74 fghj fghj 4096 apr  7 14:30 ..
-rwxr-x---  1 fghj fghj  687 jan 23 17:30 hplip.conf
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

mililivantilili

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 07 Dubna 2013, 15:03:29 »
Tak to vypadá, že jsem všeho vlastník já nebo root. Skupina je všude taky já nebo root až na složku .emilia a v tí soubor pinball, což vypadá na hru někdy z raných začátku mého používání ubuntu.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #27 kdy: 07 Dubna 2013, 15:06:59 »
v domovskom nemám roota asi nikde porovnaj si to s hostovským sedením ulož si výstup na plochu do súboru lsalhost a potom si ich porovnaj pr.
ls -ld .* > ~/Plocha/lsalhost.txt
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)

jmp

• Host
« Odpověď #28 kdy: 07 Dubna 2013, 15:29:54 »
Tak to vypadá, že jsem všeho vlastník já nebo root. Skupina je všude taky já nebo root až na složku .emilia a v tí soubor pinball, což vypadá na hru někdy z raných začátku mého používání ubuntu.
imho všude v domovském adresáři má mít vlastnictví a skupinu daný uživatel, pokud on sám explicitně neurčí práva jinak
pokud je někde vlastník root, tak je to podle mého možný zdroj problémů...

pokud někdo potvrdí, že uvažuji správně, tak opravit to asi půjde následujícím způsobem:
sudo chown -R matt:matt /home/matt

mililivantilili

• Návštěvník
« Odpověď #29 kdy: 07 Dubna 2013, 15:31:26 »
ls -ld .* > ~/Plocha/lsalhost.txtTakhle jsem si uložil výstup od nefunkčního uživatele a od funkčního uživatele. Soubor nefunkčního uživatele má okolo 300 řádků a funkčního asi 50 (host 20). Funkční má všude práva on, v nefunkčním má k 4 adresářům práva root. Nějak nevím, co přesně mám porovnávat...

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #30 kdy: 07 Dubna 2013, 15:43:17 »
ls -ld .* > ~/Plocha/lsalhost.txtTakhle jsem si uložil výstup od nefunkčního uživatele a od funkčního uživatele. Soubor nefunkčního uživatele má okolo 300 řádků a funkčního asi 50 (host 20). Funkční má všude práva on, v nefunkčním má k 4 adresářům práva root. Nějak nevím, co přesně mám porovnávat...
Tých 20 hostových porovnaj malo by to stačiť. To ma napadlo že to nepresunieš, nevadí so
sudo cp ~/Plocha/lsalhost.txt /home/lsalhost.txt odtiaľ to porovnáš

ale ako píše jmp nemal by tam nikde byť root
...pokud je někde vlastník root, tak je to podle mého možný zdroj problémů...

...pokud někdo potvrdí, že uvažuji správně, tak opravit to asi půjde následujícím způsobem:
sudo chown -R matt:matt /home/matt
jmp nemýliš sa  pozri si to v svojom domovskom, nikde nie je root  možno jedna nepodstatná zložka ale aj keby tak sa to dá vrátiť...  neoperujeme srdce!
(sorry za tik, ale nickom nevykám a na to aby som si niekoho vážil nepotrbujem vykať a ani to nečakám od ostatných. To len na okraj)
« Poslední změna: 07 Dubna 2013, 15:53:42 od Dano V »

mililivantilili

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 07 Dubna 2013, 15:54:36 »
použil jsem
sudo chown -R matt:matt /home/matta stále se nepřihlásím.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #32 kdy: 07 Dubna 2013, 16:04:35 »
rxw------ atď sedia?
Ak ani toto nezaberie potom ma napadlo Nastavenia systému>Používateľské účty>odomknúť>vymazať užívateľa s voľbou ponechať súbory vyskúšaj na pokuse aby si videl čo to robí(zálohuj ak to potrebuješ, na 99% by mali zostať neporušené) a potom znovu vytvoriť toho istého s tým istým menom a heslom (výstrel do prázdna) aj toto mi zabralo, ale moje ubuntu ma asi ľúbi viac ako to tvoje teba ;D :) :( :'(
« Poslední změna: 07 Dubna 2013, 16:06:08 od Dano V »

jmp

• Host
« Odpověď #33 kdy: 07 Dubna 2013, 16:13:47 »
použil jsem
ani po restartu stroje nebo alespoň Display Manageru (pravděpodobně gdm nebo lightdm)?

mililivantilili

• Návštěvník
« Odpověď #34 kdy: 07 Dubna 2013, 21:41:59 »
použil jsem
ani po restartu stroje nebo alespoň Display Manageru (pravděpodobně gdm nebo lightdm)?
Ani po restartu stroje

mililivantilili

• Návštěvník
« Odpověď #35 kdy: 21 Července 2013, 08:35:11 »
Přeinstaloval jsem systém, stejně jsem to chtěl udělat, tohle to jen popohnalo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.