Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: sdílení ubuntu 12.10 (Linux Mint 14) a Windows 8 Pro  (Přečteno 1858 krát)

hor410

• Návštěvník
sdílení ubuntu 12.10 (Linux Mint 14) a Windows 8 Pro
« kdy: 09 Dubna 2013, 09:23:30 »
Zdravím,

nefunguje mi sdílení - na jednom PC je Linux Mint 14 a na druhém Windows 8 Pro. Stačilo by mi, kdyby sdílené adresáře nastavené ve Windows byly "vidět" v linuxu, opačně to není nutné. Sdílení ve win je nastavené, oprávnění nastaveno všem bez hesla, jméno domácí skupiny sedí (workgroup), samba v linuxu nainstalována, firewall vypnutý na obou PC i v routeru. Pokud tedy procházím v linuxu sítí, je tam vidět skupina "workgroup", ale při pokusu ji otevřít to vždy skončí chybovou hláškou něco jako "vypršel časový limit spojení" a hotovo. A můžu se postavit na hlavu (dokonce jsem zkoušel i přeinstalovat windows, přeinstalovat linux, jinou verzi samby atd.), ale nic nefunguje.

Jo a postup na wiki.ubuntu.com/samba jsem zkoušel, nefunguje (teda jako vypadá že funguje ale dělá to to samé jak jsem napsal výše).

RNA

• Stálý člen
  • **
Re:sdílení ubuntu 12.10 (Linux Mint 14) a Windows 8 Pro
« Odpověď #1 kdy: 09 Dubna 2013, 11:52:12 »
Jak se to tváří, když zkusíte jít přímo na sdílenou složku z filemanageru?
Myslím smb://ipadresa/jménosložky

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:sdílení ubuntu 12.10 (Linux Mint 14) a Windows 8 Pro
« Odpověď #2 kdy: 09 Dubna 2013, 12:00:52 »
Pokud v Ubuntu v terminálu zadáte příkaz smbtree tak vám to projede síť a vypíše dostupné sdílené složky. Vidíte tam tu svou nasdílenou složku z Win?

ps: po příkazu smbtree to bude chtít heslo ale ignorujte a jen to prázdné odklepněte ;)

Jsou oba počítače na stejné síti? Není jeden zapojený přes Lan a druhý přes Wifi?
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.