Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sdílení wifi připojení: Z Ubuntu --> Windows 7 [vyřešeno]  (Přečteno 2164 krát)

step.mes

• Návštěvník
Dobrý den,

snažím se LAN kabelem propojit laptop (Ubuntu) připojený na wifi se stolním PC (Windows 7) tak, aby i stolní PC získalo přpojení k internetu.

Vytvořil jsem v NetworkManageru drátové připojení a nastavil jsem ho jako "sdílené s jinými počítači" připojil jsem PC s Windows. Ve Windows se začne hýbat ikonka s připojením a v ubuntu se v NetMan objeví drátová síť k dispozici, ke které se připojím. Tím to bohužel končí - Windows je připojeno k "neidentifikovatelné síti", ale ne k internetu.

Možná je to problém Windows, ale možná i Ubuntu...

Napadá někoho, co dělám špatně nebo jak jinak by to řešil?

Díky!
SM
« Poslední změna: 16 Dubna 2013, 13:41:41 od step.mes »

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:Sdílení wifi připojení: Z Ubuntu --> Windows 7
« Odpověď #1 kdy: 15 Dubna 2013, 23:35:07 »
Dal jsi tomu drátovému připojení nějakou adresu, stejně tak na windows?

Zkus to podle tohoto:

http://askubuntu.com/questions/3063/share-wireless-connection-with-wired-ethernet-port
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

step.mes

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Dubna 2013, 11:45:03 »
Právě podle toho návodu jsem postupoval, ale naivně jsem nechal všechna pole nevyplněná. Můžu poprosit o radu s jejich vyplněním?

Do "Adresa MAC zařízení" vyplním MAC adresu PC s windows, kam chci připojení posílat?
Co s "Klonovanou MAC"?
MTU automatické?
Zabezpečení 802.1x nezaškrtnu.
V kartě IPv4 pouze "Metoda: Sdíleno s jinými pc", adresování IPv4 nezaškrtnu.
V kartě IPv6 "Metoda: Automaticky"? Je třeba vyplnit "Další servery DNS" nebo "Prohledat také omény:"?

Díky!

beer

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16 Dubna 2013, 12:09:17 »
Mac adresy myslím vyplńovat ani nemusíš, důležité jsou ip adresy, aby byly ze stejného rozsahu. Jestli to chápu správně, tak notebook máš připojený k wifi a z notebooku máš kabel do stolního pc.

Není to zrovna ideální kombinace, protože aby ti takto fungoval internet na stolním pc, tak musíš mít stále zapnutý notebook. Proč si nezapojíš kabel od stolního pc rovnou do routeru? Budeš to mít lepší.

Aby ti to fungovalo tak jak to máš, tak se domnívám, že stolní pc musí mít ip adresu, buď mu musíš nějakou dát ze stejného rozsahu, jako je ip adresa v notebooku, nebo musí ip adesu od ubuntu získat přes DHCP. A nemusí to být všechno, třeba je potřeba nastavit i další věci, to netuším. edit: ověř, jak máš nastavenou ip ve windows, třeba postačí nastavit na automatické získání ip adresy

MTU se nezabívej, jen v případě adsl/vdsl nebo kabelovky nastav na ubuntu 1492. U windows funguje automatiká metrika docela dobře.
« Poslední změna: 16 Dubna 2013, 12:13:00 od beer »

step.mes

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Dubna 2013, 12:55:32 »
Ano, funguje!  :)
Citace
Aby ti to fungovalo tak jak to máš, tak se domnívám, že stolní pc musí mít ip adresu, buď mu musíš nějakou dát ze stejného rozsahu, jako je ip adresa v notebooku, nebo musí ip adesu od ubuntu získat přes DHCP. A nemusí to být všechno, třeba je potřeba nastavit i další věci, to netuším.
Ve Windows musí být aktivovát DHCP pro LAN (jak se te dělá, netuším, udělal to za mě "Průvodce řešením problémů")

Abych to shrnul:
V Ubuntu opravdu stačí pouze "Upravit připojení" -> "Přidat nové drátové připojení" -> v kartě "Nastavení IPv4" nastavit Metodu na "Sdíleno s jinými počítači". Nic jiného není třeba vyplňovat.
Ve Windows se musí aktivovat DHCP pro připojení LAN, aby mohly získat IP adresu.

A takto se posílá wifi připojení dál přes LAN kabel.

Díky všem za pomoc!  :)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:Sdílení wifi připojení: Z Ubuntu --> Windows 7 [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 16 Dubna 2013, 18:17:06 »
No tak výborně:). Jinak ve windows je DHCP jako výchozí stav.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.