Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tuhnutí systému při spouštění s kernelem 3.8  (Přečteno 1005 krát)

Honza Bouma

• Aktivní člen
  • *
Tuhnutí systému při spouštění s kernelem 3.8
« kdy: 16 Dubna 2013, 15:40:28 »
Zdravím, mám trochu problém s tím, že mi můj notebook nemá rád kernel 3.8.x Je to Samsung NP35U2B. S 12.04.2 (kernel 3.5) je vše ok, ale s kernelem 3.8 má sandy bridge lepší výkon. Zkoušel jsem RR a systém mi při spuštění jakoby zmrzl, šipka myši a černá obrazovka, říkal jsem si, že to je vývojovka, nahodil jsem 12.04.2 a zkusil kernel z repo RR (3.8.0) ale občas to zas dělalo. Tak jsem zkusil kernel 3.8.5 (6 i 7) a dělá to pořád, při restartu skoro vždy, při novém náběhu občas. (šipka myši a černo) Pomůže kombinace Ctrl+Alt+Del, šipka myši se změní v takové to Ičko (kurzor myši v textovém poli)+Enter, naskočí přihlašovací obrazovka se zvukem toho bubínku, přihlásím se a vše ok. Když přepnu grub na kernel 3.5, tak vše bez problému. V čem může být potíž? Eád bych to rozchodil, protože ten výkon je fakt lepší a notebook absolutně přestal topit.
Děkuju

EDIT: tak jsem jen z legrace zkusil 3.9rc6 a tam to nerobí, ale rád bych vychytal tu 3.8-je Stable..Pomůže někdo, prosím?

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
Re:Tuhnutí systému při spouštění s kernelem 3.8
« Odpověď #1 kdy: 16 Dubna 2013, 15:52:04 »
co Ti na to rict .. pokud jsi BFU (a patrne jsi, kdyz tady nemas ani zminku o tom, ze by jsi se podival do logu) tak pouzivej defaultni kernel .. ne-defaultni kernel necht pouzivaji ti, kteri na to maji *skill .. sorry
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Honza Bouma

• Aktivní člen
  • *
Re:Tuhnutí systému při spouštění s kernelem 3.8
« Odpověď #2 kdy: 16 Dubna 2013, 17:12:30 »
Na tom je určitě něco pravdy,ale BFu se může učit aby už BFU nebyl,což je můj případ.Principem Nemusíš to,tak do toho nevrtej bych se nenaučil zavazovat ani tkaničky,takže spíš bylo ku prospěchu: Jaký log a po čem jít?Diky

EDIT: A navíc 3.8.0 je pro RR defaultní jádro:-)
« Poslední změna: 16 Dubna 2013, 22:32:10 od Honza Bouma »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.