Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gigabyte Nvidia GT 610 PCIe (vyřešeno)  (Přečteno 2355 krát)

Liber

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Aktivní člen
  • *
  • Hledejme řešení, ne důvody proč si stěžovat :-)
Gigabyte Nvidia GT 610 PCIe (vyřešeno)
« kdy: 17 Dubna 2013, 06:39:35 »
Zdravím,

Live CD Ubuntu 12.04 LTS mi na PC s grafikou Gigabyte Nvidia GT 610 PCIe odmítá nabootovat (nezobrazí se desktop). Při spuštění v módu kompatibility live CD naběhne, ale po instalaci opět nenaběhne systém z disku. Prý je potřeba doinstalovat NVIDIA ovladače, ale jak na to, když nenaběhne systém ? Nebo mám ovladače nainstalovat do live systému a pak spustit instalaci ?
« Poslední změna: 22 Dubna 2013, 08:05:51 od Liber »

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:Gigabyte Nvidia GT 610 PCIe
« Odpověď #1 kdy: 18 Dubna 2013, 11:02:48 »
Zkuste v BIOSu zakázat integrovanou grafiku, pravděpodobně se bije s tou nvidií.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Liber

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Dubna 2013, 12:40:48 »
Díky za radu, ale má deska (http://www.gigabyte.cz/products/page/mb/ga-m57sli-s4_10/) integrovanou grafiku nemá  :( Když do live systému nainstaluji ovladače, zatáhnou se po instalaci i do systému na disk ?

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 18 Dubna 2013, 12:45:26 »
Nenatáhnou, systém nastartuje pokud se použije parametr nomodeset, to platí pro 12.04 a 12.04.1, ve vydání 12.04.2 by už to mělo jít i bez nomodeset

Liber

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 19 Dubna 2013, 08:58:49 »
Tak příkaz nomodeset funguje pro live CD, ale po instalaci systém opět nenastartuje. Nakonec jsem zkusil Linux Mint 14 KDE a ten šlape. Tak alespoň vedlejším produktem vyřešení tohoto problému bude zkouška jiné distribuce (nebo spíš Ubuntu v jiném kabátě) ;)

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #5 kdy: 19 Dubna 2013, 09:43:52 »
Tak příkaz nomodeset funguje pro live CD, ale po instalaci systém opět nenastartuje. Nakonec jsem zkusil Linux Mint 14 KDE a ten šlape. Tak alespoň vedlejším produktem vyřešení tohoto problému bude zkouška jiné distribuce (nebo spíš Ubuntu v jiném kabátě) ;)
No on ten nomodeset muíš upravit v nainstalovaném systému. Ale to je jedno, když už ti funguje Mint :)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Liber

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 19 Dubna 2013, 10:15:39 »
Tak to je má chyba, špatně jsem si vyložil tu radu. Předpokládám, že po dokončení instalace Ubuntu 12.04 ještě před restatem musím někde něco poladit na disku, poradil by mi někdo konkrétně kam zapsat "nomodeset" ? Díky za váš čas  ;)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 19 Dubna 2013, 12:00:10 »
Tak přesně tohle jsme se chtěl taky tázat. Ale už si tu někdo stěžoval, že se moc ptám a urazilo ho to, tak jsem to nechal bejt. A ono ejhle! :-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

jmp

• Host
« Odpověď #8 kdy: 19 Dubna 2013, 12:10:49 »

Rover623

« Odpověď #9 kdy: 19 Dubna 2013, 13:01:56 »
Rada je jednoduchá, pokud nechcete dělat chroot, ještě v LiveCD jděte na disk kam se Ubuntu nainstalovalo a upravte soubor /etc/default/grub, tedy nejsnadněji asi takto, jako root spustit nautila
Kód: [Vybrat]
gksudo nautilus a editovat soubor, do toho řádku kde je "quiet splash" připište za mezeru "nomodeset" aby to vypadalo takhle "quiet splash nomodest". Restartujte, držte SHIFT a zvolte "recovery mode" v recovery udělejte update GRUBu (je tam na to samostatná položka). Pokračujte normálním zavedením systému, teď už by to mělo fungovat.

Po instalaci nVidia ovladačů můžete "nomodeset" odstranit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.