Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nejde net po změně providera [vyřešeno]  (Přečteno 3246 krát)

Tron

• Návštěvník
nejde net po změně providera [vyřešeno]
« kdy: 21 Dubna 2013, 08:31:33 »
Dobrý den všem.

Po změně providera a zadání nové IP mi pořád nejde net pod linuxem ani v recovery mode.
Pod W7 po zadaní IP,Masky,Brány a DNS serverů net hned naskočí a jde bez problémů.

Ale pod Ubuntem 12.04 LTS po zadání IP dle návodu
Kód: [Vybrat]
http://wiki.ubuntu.cz/_detail/upravit_pripojeni_rucne.png?id=jak_na_internet se nic neděje.

Ví někdo jak rozběhat připojení k netu?
« Poslední změna: 24 Května 2013, 15:48:14 od Tron »

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:nejde net po změně providera
« Odpověď #1 kdy: 21 Dubna 2013, 09:09:19 »
Pingneš se z linuxu na bránu, či na dnsko?
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Tron

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Dubna 2013, 10:23:40 »
Pingneš se z linuxu na bránu, či na dnsko?

ne

ping: unknown host www.seznam.cz
connect: Network is unreachable

Tron

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Dubna 2013, 18:37:44 »
No co, linux mě čím dál víc se..
Radši jdu sázet thuje než se sním furt sr..
Nechápu proč s ním musí byt pořád nějaké potíže a s Win jde vždy vše všechno v pohodě.
Jak HDMI tak teď prostě net.
Fakt tomu nerozumím proč to prostě nejde.
Normálně nastavím IP a ono nic. I zavádění trvá strašně dlouho když se snaží načíst nastavení netu.
Linux jako takový mi pomalu začíná nevyhovovat než vyhovovat.
Nejdřív jsem si myslel že na net je úplně skvělý ale teď už fakt nejsem si jist jestli ho budu vůbec doporučovat.
Pořád je s něčím problém a to nehovořím o aktualizacích.
Po nich téměř vždy něco nejde na rozdíl od Win.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 21 Dubna 2013, 19:17:28 »
nastavuješ aj masku, bránu a dns podľa win? skús potom
sudo service network-manager restartEdit: linux je zadarmo a takmer každý problém sa dá vyriešiť bez vyhrážok a nedorozumení.
Vyskúšaj ignorovať IPv6,  zaškrtnúť povoliť pre všetkých užívateľov a pripojiť automaticky. iné ma nič nenapadá
Edit2:Keď ti niekto s niečím s námahou pomôže, urobí, alebo opraví, alebo neviem čo zadara, tak to tiež ofrfleš a vyhrážaš sa že nabudúce ak to nebude tak či onak tak potom....BUBUBU? Chápem tvoje rozčarovanie ale nechápem tvoju reakciu to je všetko.
Edit3: A aktualizácie, to že je tu možnosť aktualizovať aj šušeň z nosa ešte neznamená že to musíš urobiť! Nastav len dôležité bezpečnostné a skús či sa to pokazí.
Keby win aktualizoval to čo linux vo východzích nastaveniach a tak často(nehovorím o dôležitých bezpečnostných) tak to by som si pozrel či sa to nerozhodí (nechám sa poopraviť ak sa mýlim)
A hdmi to je problém hw a ovládačov ktoré výrobca hw produkuje hlavne pre win alebo sa mýlim a chlapci a dievčatá od linuxu si ich takpovediac musia ...? už mi je lepšie  ;)
« Poslední změna: 21 Dubna 2013, 19:46:18 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #5 kdy: 22 Dubna 2013, 20:20:03 »
No, tady to jaksi směřuje do slepé uličky, nebo-li do vylévání srdíčka, kdy jeden nadává, a druhý pomalu hádá z kávové sedliny protože se nemá čeho chytit. Na každé platformě se dá dojít do stavu, kdy si člověk rve vlasy, ovšem linux má v tomto případě /var/log/*, kdežto windows v případě modré obrazovky nemá v základu nic, na to je potřeba doinstalovat soft málem třetích stran...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Corsair

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 24 Dubna 2013, 06:50:01 »
Přesně tak, doporučuji projít /var/log/* zde nejdeš odpověď co se děje.
Neinstaloval jsi třeba ještě předtím firewall který ti to teď blokuje?
Zkus ještě odebrat network managere a sit z konfigurovat rucne v /etc/network/interfaces a do /etc/resolv.conf dat dns treba googlu ne providera.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #7 kdy: 24 Dubna 2013, 10:11:29 »
No co, linux mě čím dál víc se..
Radši jdu sázet thuje než se sním furt sr..
Nechápu proč s ním musí byt pořád nějaké potíže a s Win jde vždy vše všechno v pohodě.
Jak HDMI tak teď prostě net.
Fakt tomu nerozumím proč to prostě nejde.
Normálně nastavím IP a ono nic. I zavádění trvá strašně dlouho když se snaží načíst nastavení netu.
Linux jako takový mi pomalu začíná nevyhovovat než vyhovovat.
Nejdřív jsem si myslel že na net je úplně skvělý ale teď už fakt nejsem si jist jestli ho budu vůbec doporučovat.
Pořád je s něčím problém a to nehovořím o aktualizacích.
Po nich téměř vždy něco nejde na rozdíl od Win.
nikdo te nenuti vubec do niceho ;)
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Tron

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 24 Května 2013, 15:45:11 »
Jelikož se mi nepovedlo rozchodit net zadáním IP adresy v Ubuntu jako ve WIN tak jsem se rozhodl pro totální vyřešení mého problému tím, že jsem si pořídil tohle:

http://cz.airlive.com/product/N450R

Pořád mi to ale hlava nebere. Poč prostě po zadání IP adresy nenaskočí net. Tohle fakt nechápu. Vyřešeno DHCP přidělováním adres automaticky a ve WAN nastaveno Static IP providera.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #9 kdy: 24 Května 2013, 15:49:32 »
Jelikož se mi nepovedlo rozchodit net zadáním IP adresy v Ubuntu jako ve WIN tak jsem se rozhodl pro totální vyřešení mého problému tím, že jsem si pořídil tohle:

http://cz.airlive.com/product/N450R

Pořád mi to ale hlava nebere. Poč prostě po zadání IP adresy nenaskočí net. Tohle fakt nechápu. Vyřešeno DHCP přidělováním adres automaticky a ve WAN nastaveno Static IP providera.
njn, priste prosim zkus poprosit rodice o pomoc .. kdyz nebudou vedet, klidne se zeptej tady ;)
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:nejde net po změně providera [vyřešeno]
« Odpověď #10 kdy: 24 Května 2013, 15:57:55 »
Ja riesim prave opacny pripad kedy w7 nenabehne cez DHCP ale iba rucnym vyplnenim IP, masky, brany a DNS.
K problemu. Nemal si tam preklep v ciarka/bodka? Kolko krat si to skusal prepisat? Pretoze ja som zo zaciatku mal problem ze v tom nastaveni bolo treba pred kliknutim na ulozit kliknut niekam do toho okna kde sa zapisuje IP a spol. inak sa tie udaje nezapisali.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Tron

• Návštěvník
Re:nejde net po změně providera [vyřešeno]
« Odpověď #11 kdy: 24 Května 2013, 16:11:46 »
Ja riesim prave opacny pripad kedy w7 nenabehne cez DHCP ale iba rucnym vyplnenim IP, masky, brany a DNS.
K problemu. Nemal si tam preklep v ciarka/bodka? Kolko krat si to skusal prepisat? Pretoze ja som zo zaciatku mal problem ze v tom nastaveni bolo treba pred kliknutim na ulozit kliknut niekam do toho okna kde sa zapisuje IP a spol. inak sa tie udaje nezapisali.

No zkoušel jsem to asi tak tejden a bez výsledku. Tak jsem to nechal bejt, vydělal par peněz a pořidil pořádný router který umí NAS k tomu dokovačku pro 2 HDD a 2x HDD WD20EARX

dokovačka:
http://vymenne-kity-boxy.heureka.cz/externi-box-akasa-ak-dk02u3/specifikace/#section

jo a k routeru ještě: http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=tl-wdn3200

Hned se žije líp.    :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.