Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: LiveCD 13.04 funguje bez problému, po instalaci systém nefunguje [Vyřešeno]  (Přečteno 1185 krát)

radek_z

• Návštěvník
Ahoj,

Mám takový problém, po spuštění live USB 64-bit 13.04 na mém low-end notebooku HP compaq 610 funguje všechno krásně. Správné rozlišení monitoru naběhne v první sekundě bootování, kabelové připojení k internetu i wifi také hned bezproblému, všechno paráda, rychlé hned funkční. Jakmile jsem ovšem nainstaloval systém nainstlaoval, po spuštění nefunguje myš, rozlišení obrazovky špatné, instalovoat ovladače nemůžu, protože se mi nepodařilo zprovoznit ani síťové připojení k internetu.

Instalaci jsem provedl podruhé se stejným výsledkem. Na tomto počítači fungovali bez problému všechny verze ubuntu od 10.10.  Nechápu, jak je možné že v live session je všechno v pořádku a nainstalovaný systém má takové problémy. Nenapadá někoho vysvětlení? 
« Poslední změna: 29 Dubna 2013, 19:43:39 od Rover623 »

Rover623

Mám takový nápad, zkus si nainstalovat gnome-panel a přepnout se do něj, co to bude dělat.

radek_z

• Návštěvník
Dík, problém je ale v tom internetovém připojení. Ani kabel, natož wifi, nevidí. Proto nemůžu instalovat dalšo software z repozitářů.

Rover623

Pak máš pravděpodobně to LiveCD nějak poškozené

radek_z

• Návštěvník
No jo, nakonec to tak bylo. V práci jsem na jiném stroji vypálil nové DVD a s ním už žádné problémy nebyly. Děkuju a omlouvám se za zbytečné otravování

Rover623

V pořádku, značím jako vyřešeno. Jen je docela zajímavé, že ještě při instalaci 9.10 tam byla kontrola kopírovaných souborů. Instalátor odmítl pokračovat když něco nesedělo, od 10.04 to do počítače nakopíruje i totálně poškozený systém a ani se to neozve.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.