Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: obnova systemu [vyřešeno]  (Přečteno 12792 krát)

vlasto

• Stálý člen
  • **
obnova systemu [vyřešeno]
« kdy: 04 Února 2007, 19:57:38 »
tar xvpzf --same-owner backup.tgz -C /  ......   co to je same owner,jak to má býti napsáno?

Mám zálohu systemu a tímto příkazem ji nemohu otevřít.Když jsem v adresáři kde mám soubor backup tgz. tak nejde s tím nic dělat.
Děkuji
« Poslední změna: 13 Října 2007, 17:16:12 od Anna Taliánová »

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
obnova systemu
« Odpověď #1 kdy: 04 Února 2007, 21:11:24 »
hodil by se odkaz, odkud ten prikaz berete. takze tento
http://wiki.ubuntu.cz/Z%C3%A1loha_a_obnova_syst%C3%A9mu

co vam nejde? co vam prikaz vypise? mel by byt spravne.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

vlasto

• Stálý člen
  • **
obnova systemu
« Odpověď #2 kdy: 04 Února 2007, 21:29:44 »
Je to ze stránek Ubuntu.Už to jde,byla chyba asi v xvpzf.Má tam asi býti xzf. Je to tak?
Děkuji za ochotu

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
obnova systemu
« Odpověď #3 kdy: 05 Února 2007, 17:41:52 »
Vlasto mohol by si to trochu rozpisat, lebo ja som mal ten isty problem. Tak som skusil obnovu podla toho odkazu na navod v en a ten dopadol tak, ze obnoveny system nabehol len po cast kde sa mam prihlasit s odkazom na chybu v gdm. Hlasilo to nieco na sposob, ze nejestvuje adresar ktory som tam nasiel a pokracovalo to na prihlasenie kde to hlasilo neplatne prihlasovacie udaje.
Pri pouziti postupu z wiki to tusim hlasilo nejestvujuci adresar --same. (ale uz si to presne nepamatam.)
« Poslední změna: 13 Října 2007, 17:05:58 od Anna Taliánová »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

vlasto

• Stálý člen
  • **
obnova systemu
« Odpověď #4 kdy: 05 Února 2007, 18:00:09 »
tento odkaz je asi špatný
http://wiki.ubuntu.cz/Z%C3%A1loha_a_obnova_syst%C3%A9mu.Jak jsem se dopátral,tak na rozbalení se používá xzf a ne xvpzf.Podařilo se mně to rozbalit,ale můj problém to nevyřešilo.Myslel jsem si,že při obnově systemu zálohou provedenou při správné funkčnosti se obnoví do stavu funkčnosti.Bohužel tomu tak není!
Změnil se mně způsob přihlášení včetně barev a stylu.Nedostanu se do system-správa-přihlašovací okno!!Předpokládal jsem obnovu při použití zálohy,ale prt.
Jak to tak vypadá,žádná účinná rada není ,tak bude muset býti asi bohužel přeinstalace Ubuntu.Velmi mně to mrzí rád bych ubuntu opravil,bohužel já sám nevím jak.

nuclex

• Aktivní člen
  • *
obnova systemu
« Odpověď #5 kdy: 05 Února 2007, 20:18:38 »
sudo mkdir /media/testmount

sudo mount //10.0.20.2/ubuntu /media/testmount/ -o username=drupal,password=,dmask=777,fmask=777

sudo umount /media/testmount/
___

tar cvpzf /media/testmount/backup.tgz --exclude=/pentest --exclude=/home/.Trash-root --exclude=/proc --exclude=/home/qef/capture --exclude=/lost+found --exclude=/mnt --exclude=/media --exclude=/sys --exclude=/dev --exclude=/proc --exclude=/backup.tgz /

tar -xvpzf --same-owner /media/testmount/backup.tgz -C /

Toto u mne funguje

--

funkc. letters xvpzf jsou naprosto bezne:
http://www.google.cz/search?hl=cs&ie=UTF-8&oe=UTF-8&client=firefox&rls=org.mozilla%3Acs-CZ%3Aunofficial&hs=4So&q=%22tar+-xvpzf%22&btnG=Hledat&lr=
Pentest Tutoriály :: WiFi Hacking Ubuntu :: FreeWiFi HotSpot :: Gnome #LTS 10.04 / 2.6.32.24

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
obnova systemu
« Odpověď #6 kdy: 05 Února 2007, 20:26:03 »
opravdu byla v tom prikazu chyba. ted je to opravene. pokud zalohu porad mate, smazte co ste obnovil a obnovte znovu. co se tyka zalohy a obnovy systemu, mam to nekolikrat vyzkousene, a fungovalo to bezchybne. pokud si obnovujete system za behu (coz pozoruju ze zrejme ano), tak se nedivte, ze mate problemy. varovani tam bylo vyslovne napsane (ted sem tam teda dodal jeste velkej vykricnik).

2 nuclex: to je zajimave ze ti to funguje. tedka premyslim, jestli to neni zmenou bashe. je mozne, ze v 6.06 to funguje a v 6.10 ne. nevim, kazdopadne tak jak jsem to opravil by to snad melo behat vsude.

nuclex

• Aktivní člen
  • *
obnova systemu
« Odpověď #7 kdy: 05 Února 2007, 20:28:45 »
Citace: Ripper
opravdu byla v tom prikazu chyba. ted je to opravene. pokud zalohu porad mate, smazte co ste obnovil a obnovte znovu. co se tyka zalohy a obnovy systemu, mam to nekolikrat vyzkousene, a fungovalo to bezchybne. pokud si obnovujete system za behu (coz pozoruju ze zrejme ano), tak se nedivte, ze mate problemy. varovani tam bylo vyslovne napsane (ted sem tam teda dodal jeste velkej vykricnik).

2 nuclex: to je zajimave ze ti to funguje. tedka premyslim, jestli to neni zmenou bashe. je mozne, ze v 6.06 to funguje a v 6.10 ne. nevim, kazdopadne tak jak jsem to opravil by to snad melo behat vsude.
Chyba v cem kdyz to funguje??
Pentest Tutoriály :: WiFi Hacking Ubuntu :: FreeWiFi HotSpot :: Gnome #LTS 10.04 / 2.6.32.24

vlasto

• Stálý člen
  • **
obnova systemu
« Odpověď #8 kdy: 05 Února 2007, 20:53:14 »
Něco to říká. Jak dál?
Error connecting to 10.0.20.2 (No route to host)
6568: Connection to 10.0.20.2 failed
SMB connection failed
Děkuji
« Poslední změna: 13 Října 2007, 17:06:49 od Anna Taliánová »

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
obnova systemu
« Odpověď #9 kdy: 05 Února 2007, 21:00:53 »
Mozna by se hodilo do navodu na wiki pridat navod na ovladani programu partimage, ktery umi krasne jednoduse a ucinne zazalohovat a pozdeji obnovit cely oddil. Uz jsem tim obnovoval EXT3, FAT32 i NTFS oddily, vzdy naprosto spolehlive.

nuclex

• Aktivní člen
  • *
obnova systemu
« Odpověď #10 kdy: 05 Února 2007, 21:12:43 »
Citace: vlasto
Něco to říká. Jak dál?
Error connecting to 10.0.20.2 (No route to host)
6568: Connection to 10.0.20.2 failed
SMB connection failed
Děkuji
Panecku.. to chces zalohovat na muj LAN servr v pokojiku? :)
« Poslední změna: 13 Října 2007, 17:08:13 od Anna Taliánová »

vlasto

• Stálý člen
  • **
obnova systemu
« Odpověď #11 kdy: 05 Února 2007, 21:17:29 »
Ubuntu mám 14 dní.
Co víc dodat!

nuclex

• Aktivní člen
  • *
obnova systemu
« Odpověď #12 kdy: 05 Února 2007, 21:26:10 »
wan a lan site ve win$ nejsou?

ps: navod je na zalohu na jiny [win$] sytem.. v lokalni [192.168.., 172.., 10..,] siti samozr..

vlasto

• Stálý člen
  • **
obnova systemu
« Odpověď #13 kdy: 06 Února 2007, 07:52:38 »
Děkuji za vysvětlení.

vlasto

• Stálý člen
  • **
obnova systemu
« Odpověď #14 kdy: 06 Února 2007, 08:42:13 »
Tento příklad :tar -xvpzf --same-owner /media/testmount/backup.tgz -C /
je na obnovu za běhu nebo z jiného systemu.Vysvětlete mně prosím co to znamená -same ovner ?To je místo kde je uložena záloha?
Děkuji

Guido

• Aktivní člen
  • *
obnova systemu
« Odpověď #15 kdy: 06 Února 2007, 09:07:08 »
Kód: [Vybrat]
man tarAnebo strejda Google.
Citace: man tar
--same-owner
create extracted files with the same ownership
Takže to rozbalí se stejnými přístupovými právy.
Guido

Guido

• Aktivní člen
  • *
obnova systemu
« Odpověď #16 kdy: 06 Února 2007, 09:10:38 »
A ten přepínač p je důležitý kvůli zachování oprávnění:
Citace: man tar
-p, --preserve-permissions
extract all protection information
Guido

Guido

• Aktivní člen
  • *
obnova systemu
« Odpověď #17 kdy: 06 Února 2007, 09:15:27 »
Ach jo. Změnou bashe to určitě nebude. Nebo si myslíte, že pokud bych to spustil pod zsh, csh, tcsh nebo ksh tak to nebude fungovat? Ježíšku na křížku! Kam na to chodíte? :(
« Poslední změna: 13 Října 2007, 17:09:48 od Anna Taliánová »
Guido

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
obnova systemu
« Odpověď #18 kdy: 06 Února 2007, 09:24:24 »
Guido klid, uz se tady objevily i vetsi nesmysly ;)

Guido

• Aktivní člen
  • *
obnova systemu
« Odpověď #19 kdy: 06 Února 2007, 09:29:48 »
Citace: lukas.svoboda
Guido klid, uz se tady objevily i vetsi nesmysly ;)
To je dobrý, já jsem v klidu. Ale nelíbí se mi, když se ve fóru pro začátečníky plácají nesmysly - oni (ti začátečníci) se to naučí, nebo si to zapamatují a pak to budou šířit dál. Ale jo, tak to v životě chodí :)
« Poslední změna: 13 Října 2007, 17:10:24 od Anna Taliánová »
Guido

Guido

• Aktivní člen
  • *
obnova systemu
« Odpověď #20 kdy: 06 Února 2007, 09:36:06 »
Pozor na správnou verzi bashe! Pokud nebudete mít odpovídající verzi 3.00.xx, nepůjde vám pustit Doom z příkazového řádku!
Guido

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
obnova systemu
« Odpověď #21 kdy: 07 Února 2007, 11:14:58 »
guido: prosimte, uklidni si svuj spam. muzes to napsat do jednoho prispevku, a ne do 10ti. taky pis k tematu, protoze tu delas bordel.
zmena shellu byl napad, ne tvrzeni. pokud to tak neni, dik za opravdu. kazdopadne v dobe psani navodu sem mel 6.06 a prikaz fungoval, ted v 6.10 sem ho musel prepsat, protoze uz -f musi byt hned pred nazvem souboru (uz nemuze nasledovat --same-owner a az potom nazev souboru). takze v necem rozdil je. nekde sem cetl, ze ubuntu na ted nakej upravenej debiani shell, tak proto jsem to navrhnul. ne ze by na tom zalezelo, prikaz sem opravil.

vlasto: na to ze mas linux 14dni delas zajimavy veci. podivej, pokud mas porad zalohu (to je soubor backup.tgz), tak postupuj podle navodu a obnov to za pomoci livecd (druha metoda v poradi).

Guido

• Aktivní člen
  • *
obnova systemu
« Odpověď #22 kdy: 07 Února 2007, 12:20:57 »
guido: prosimte, uklidni si svuj spam.
Tak to jsem nějak nepochopil. Takže podle Vás, pokud někdo ve fóru řekne naprostý nesmysl a někdo jiný to uvede na pravou míru, tak ten druhý spamuje? Uvědomujete si, že pokud podobné dezinformace (nevím jak to slušně napsat) trousíte ve fóru pro začátečníky, že je to "dost nešťastné"?

Jak se zdá, tak tón mého příspěvku se Vás evidentně dotkl, takže se Vám omlouvám. Bohužel jsem si nemohl pomoct, takový skvost už jsem dlouho neslyšel.
Guido

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
obnova systemu
« Odpověď #23 kdy: 07 Února 2007, 12:35:42 »
ne, mluvil jsem o tom, ze vasich 5 prispevku se dalo napsat jako 2, nebo 1. pokud si na neco dalsiho vzpomenete az po 3-5 minutach, existuje funkce edit.

co se tyka dezinformace, no prosim, kdyz ste si tak jisty. kdyz to nezalezi na shellu, tak se musela zmenit verze taru. v kazdem pripade to nema v tomto vlakne zadny vyznam, a tento problem byl uz davno vyresen, proste jsem ten prikaz prepsal do podoby, ktera by mela fungovat kazdemu. takze me pripada naprosto zbytecne se o tom tady hadat, vlasto ma jiny problem, a dalsi prispevky k tomuto tematu mu urcite nepomuzou.

Pavelp

• Host
obnova systemu
« Odpověď #24 kdy: 07 Února 2007, 12:41:54 »
Citace: Guido
guido: prosimte, uklidni si svuj spam.
Tak to jsem nějak nepochopil. Takže podle Vás, pokud někdo ve fóru řekne naprostý nesmysl a někdo jiný to uvede na pravou míru, tak ten druhý spamuje? Uvědomujete si, že pokud podobné dezinformace (nevím jak to slušně napsat) trousíte ve fóru pro začátečníky, že je to "dost nešťastné"?

Jak se zdá, tak tón mého příspěvku se Vás evidentně dotkl, takže se Vám omlouvám. Bohužel jsem si nemohl pomoct, takový skvost už jsem dlouho neslyšel.
Guido:
Snazte si prosim uvedomit, ze neprednasite na VS, ci dusite nejakeho studentika pri zkousce Z Vasi Veledulezite Zbytecne Discipliny, ale ze jste ve foru, kde jsou 12ti lete deti, ktere maji nainstalovan system par dni. Jestli citite opravdu velikou nutnost stale rypat, prijdte ryt ke mne na zahradku, na podzim jsem jeste kousek nestih'.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.