Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: pcmcia-cs  (Přečteno 1322 krát)

Trája

• Návštěvník
pcmcia-cs
« kdy: 05 Února 2007, 00:47:17 »
Ahoj, pokouším se nainstalovat balíček pcmcia-cs, leč narážím na dva problémy:
1. při rozbalování do adresáře /usr/src slyším jen:
Can't perform extraction! You don't have the right permissions to extract the files to the folder "/usr/src". Nevím jak rozbalovat s právy roota... (Takže to rozbaluju jinam a odtud instaluju - teda myslím, že instaluju)

2. po přikazu "make config" vyskočí hláška Linux kernel source directory [/usr/src/linux].

Jedná se o Xubuntu, Linux 2.6.17-10-generic #2 SMP i686...

Poradíte mi, jak dál postupovat, abych rozchodil pcmcia kartu?

Jinak jsem úplnej začátečník, takže rozumím dohromady 10 (slovy: deseti) příkazům...

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
pcmcia-cs
« Odpověď #1 kdy: 05 Února 2007, 09:43:08 »
Ja v edgy mam primo balicek pcmcia-cs, ale je oznacen jako deprecated. Na co ho potrebujes?
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Trája

• Návštěvník
pcmcia-cs
« Odpověď #2 kdy: 05 Února 2007, 10:58:17 »
Mám PCMCIA Microcom TravelCard 10/100 a nefunguje mi :-(

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
pcmcia-cs
« Odpověď #3 kdy: 30 Března 2007, 10:22:16 »
Ahoj Trájo,

ten balíček najdeš i v synapticu, dá se nainstalovat bez problému. Ty jsi ho stáhl asi z sourceforge net (jak jsem vytušil) a jal se ho instalovat dle návodu. OK, ale asi jsi zapomněl na správcovské práva. Takže pro jeho instalaci máš 2 možnosti:
1) v konzoli spustit příkaz "sudo apt-get install pcmcia-cs" (entrem) a pak zadat heslo správce a opět dát enter, pak by to chvíli mělo "chroupat" a je hotovo
2) graficky v Synapticu - správci balíků (je to v Menu Systém), tam jenom označíš tento balíček a dáš "Použít". Ono se tě to graficky zeptá, jestli to chceš opravdu, všechno potvrdíš a je hotovo.

Na druhou stranu si nejsem jist, že ti tento balíček pomůže.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

robinek

• Aktivní člen
  • *
pcmcia-cs
« Odpověď #4 kdy: 25 Dubna 2007, 11:10:54 »
Citace: liborse
Ahoj Trájo,

ten balíček najdeš i v synapticu, dá se nainstalovat bez problému. Ty jsi ho stáhl asi z sourceforge net (jak jsem vytušil) a jal se ho instalovat dle návodu. OK, ale asi jsi zapomněl na správcovské práva. Takže pro jeho instalaci máš 2 možnosti:
1) v konzoli spustit příkaz "sudo apt-get install pcmcia-cs" (entrem) a pak zadat heslo správce a opět dát enter, pak by to chvíli mělo "chroupat" a je hotovo
2) graficky v Synapticu - správci balíků (je to v Menu Systém), tam jenom označíš tento balíček a dáš "Použít". Ono se tě to graficky zeptá, jestli to chceš opravdu, všechno potvrdíš a je hotovo.

Na druhou stranu si nejsem jist, že ti tento balíček pomůže.
mas tim na mysli ze je lepsi pouzit jiny balicek? Dle vyrobce PCMCIA karty?
DELL LATITUDE 5530 HW:Intel® Ivybridge Mobile, ntel® Core™ i5-3320M CPU @ 2.60GHz × 4 _(HW:DELL PRECISION M4300, NVIDIA QVADRO Fx 360,Core2Duo T7700 2.4 GHz, SW: Notebook : MATE Ubuntu 15.10 SIP:891407@fwd.pulver.com

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.