Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu - mizi pozadi po vybrani aplikace [vyreseno]  (Přečteno 1773 krát)

czechtraveller

• Návštěvník
Ubuntu - mizi pozadi po vybrani aplikace [vyreseno]
« kdy: 08 Května 2013, 16:38:20 »
Instaloval jsem ubuntu 13.04 64bit, pridal jsem Gnome 3.8 a Gnome classic, pak jsem pridal nejake java pluginy, neb se ve firefoxu nezobrazuji nejake stranky (a stale nefunguji napr bet365.com ktery jede cely na jave), a po restartu nebo odhlaseni zmizelo pozadi ve vsech prostredich

Kdyz kliknu na cinnosti  v gnome, tak se to pozadi objevi jako pruhledne pres okna, nebo kdyz prepinam mezi plochami, tak je videt ztmavene za temi okny, ale jakmile vyberu konkretni aplikaci nebo jen jinou plochu, skoci tam zpet biloseda. V tematech mam nastavenou cernou. Stejne to funguje v obou gnome a v unity je jen biloseda.
Zkousel jsem unity --replace, dost to rozhodi system, to muzu jen klikat v mozille, ani mi nejde otevrit novy terminal, menu se nezobrazi.
Fotku mam sice u sebe na kryptovanem home adresari, ale nejde ani ze share/backgrounds a to jsem tam dal prava vsem

Balicky pro javu jsem instaloval odsud, nevim jestli to s tim souvisi
https://help.ubuntu.com/community/Java
prvni 3 pro verzi 6

obdobny problem byl v ubuntu 10, ale tam se to casem samo spravilo... Prolezl jsem google a spoustu blogu, a nikde jsem nenasel nic, co by mi pomohlo.

Jeste dotaz pro Gnome 3.8 - jak dam do listy indikator klavesnice (cz/en) ?

Diky za pomoc
« Poslední změna: 08 Května 2013, 22:27:47 od czechtraveller »

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:Ubuntu - mizi pozadi po vybrani aplikace
« Odpověď #1 kdy: 08 Května 2013, 16:55:30 »
GNOME 3.8 trošku Ubuntu rozbíjí zatím, to s tím pozadím je normální, blbne to. Je každopádně třeba nainstalovat balík gnome-desktop, samotný upgrade nedoinstaluje vše potřebné. Java s tím nic společného nemá.

Matesax

• Host
« Odpověď #2 kdy: 08 Května 2013, 17:15:35 »
Proč nepoužíváš LTS?

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2013, 17:28:36 »
Promiň myslel jsem balík ubuntu-gnome-desktop. S ním je to lepší, alespoň se tapeta zobrazuje.

czechtraveller

• Návštěvník
Re:Ubuntu - mizi pozadi po vybrani aplikace [vyreseno]
« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2013, 17:33:18 »
Promiň myslel jsem balík ubuntu-gnome-desktop. S ním je to lepší, alespoň se tapeta zobrazuje.

Dik, instaloval jsem to podle navodu
http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-classic-gnome-desktop-in-ubuntu-12-04-precise.html

tenhle balik pro desktop chce navic 113MB  ??? ale budiz, jede to :-)

LTS neznam
« Poslední změna: 08 Května 2013, 17:35:14 od czechtraveller »

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 08 Května 2013, 17:48:56 »
LTS neznam

Shodou okolností jsi si vybral návod, který je pro poslední LTS verzi Ubuntu - 12.04. Můžeš kouknout na novější návod, i z komentářů je jasné, že tahle verze GNOME ještě pro Ubuntu nedozrála. Možná bude lepší, když se vrátíš k 3.6, odpadne řada problémů.

Edit: Aby bylo jasno - sám GNOME 3.8 používám, dá se to, ale občas to s něčím koliduje a GS občas padne kvůli Nautilovi.
« Poslední změna: 08 Května 2013, 17:53:09 od GdH »

Matesax

• Host
« Odpověď #6 kdy: 08 Května 2013, 17:57:25 »
Dokola a dokola - stáhneš si non-LTS verzi, tak si nestěžuj... LTS je dostatečně aktuální a máš zaručeno, že se všechny bugy co nejrychleji opraví... (A máš plné právo si na ní postěžovat.) Kdybych měl systém pořád přeinstalovávat hned jak vyjde nová testovací verze, asi bych nedělal nic jiného... (A to navíc nestahuji vůbec žádné aktualizace.)

jmp

• Host
« Odpověď #7 kdy: 08 Května 2013, 18:01:27 »
Citace
(A to navíc nestahuji vůbec žádné aktualizace.)
a proto jste nebezpečný nejen sobě, ale i svému okolí...

czechtraveller

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 08 Května 2013, 18:16:57 »

Shodou okolností jsi si vybral návod, který je pro poslední LTS verzi Ubuntu - 12.04. Můžeš kouknout na novější návod, i z komentářů je jasné, že tahle verze GNOME ještě pro Ubuntu nedozrála. Možná bude lepší, když se vrátíš k 3.6, odpadne řada problémů.

Nejdřív jsem instaloval gnome podle návodu v tvém příspěvku (hledal jsem ubuntu 13.04 a gnome), a pak jsem tam dohodil ty balíčky z mého odkazu. Takže mám na výběr prostředí při loginu:
System default
Gnome fallback [no effects]
Gnome fallback - ten má na liště indikátor klávesnice
Gnome - poslední verze, bez pár detailů, které bych uvítal
Ubuntu (což jsou Unity)
 ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.