Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Praskání v reprácích  (Přečteno 2291 krát)

Mirouš

• Návštěvník
Praskání v reprácích
« kdy: 05 Února 2007, 10:06:15 »
Dělám první pokusy s Ubuntu a s linuxem vůbec. Jedna z věcí, z kterou nedokážu pohnout je čistota zvuku. Mám integrovanou zvukovku Via na desce. Ve vlastnostech zvuku se mi objevily dvě zařízení: Via Alsa mixer a Via (číslo typu). Při přehrávání mp3 některé hrají čistě při vybrání jednoho zařízení a jiné při zaškrtnutí druhého z nich. Pomůže nějaká instalace ovladačů, nebo popř. jiný přehrávač?

Díky.

PS: podobný problém jsem objevil i v tématech dříve založených, ale bez vyřešení problému.
Díky za reakce.

Mirouš

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
Praskání v reprácích
« Odpověď #1 kdy: 05 Února 2007, 10:15:19 »
Většinou dojde ke zhoršení zvuku když je příliš nahlas PCM kanál, ideální je když je tak v půli a hlasitost regulovat kanálem Master, nebo Front.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Mirouš

• Návštěvník
Praskání v reprácích
« Odpověď #2 kdy: 05 Února 2007, 11:01:59 »
A proč mám tedy dvě zařízení?
Díky za reakce.

Mirouš

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
Praskání v reprácích
« Odpověď #3 kdy: 05 Února 2007, 11:31:32 »
To má asi každý jeden jde přes Alsu druhý asi ne. (spekulace)

Fungovast by měl ten přes Alsu.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Mirouš

• Návštěvník
Praskání v reprácích
« Odpověď #4 kdy: 05 Února 2007, 11:57:21 »
Dík. Otestuju to.
Díky za reakce.

Mirouš

Mirouš

• Návštěvník
Praskání v reprácích
« Odpověď #5 kdy: 12 Února 2007, 16:33:46 »
Takže pokud stáhnu PCM kanál, tak už nemám co regulovat. Zvuk je slabý a prská stále. Mám zákl. desku MB SHUTTLE AK32VN (Via KT266A) a na ní integrovanou zvukovku. Už jsem se ptal: dalo by se to řešit nějakými ovladači? ... bohužel jsem žádné nenašel...
Díky za reakce.

Mirouš

zbona

• Návštěvník
Praskání v reprácích
« Odpověď #6 kdy: 10 Března 2007, 15:24:44 »
Mam stejny problem jako vy, a zatim se mi ho nepodarilo vyresit. Take VIA karta integrovana na desce a zvuk pri prehravani praska. Zkousel jsem zatim vsechno mozne a jedine, na co jsem prisel je, ze pokud zkusim pustit film z DVD v gXine 0.5.7, tak zvuk k filmu je jako cisty vino. Tak zatim nevim, jak a co uz nastavit. Kdybych na neco prisel, tak napisu.

zbona

• Návštěvník
Praskání v reprácích
« Odpověď #7 kdy: 10 Března 2007, 17:18:08 »
Dalsi postreh k tomuto tematu. Windows a Knoppix (Live CD) maji zvuk cisty. Ubuntu 6.10 ma zvuk blby i pri nabootovani z CD. Na notebooku mi vsak 6.10 jede uplne v pohode... Takze to musi byt nejakym nastavenim v Ubuntu nebo mozna chybejicim kodekem/programem? Tak jdu pokracovat, ale uz mi dochazeji napady :-( Fakt je, ze tenhle problem nikde neni vyresen, tak kdovi jestli reseni vubec je. Prave jsem presvedcil zname o vyhodach Ubuntu a kdyz uz jim ho instaluju, tak to hraje neposlouchatelne, coz je u pocitace docela zasadni :-(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.