Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Novy ovladac - nvidia v Ubuntu 7.04 FF  (Přečteno 4112 krát)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Novy ovladac - nvidia v Ubuntu 7.04 FF
« kdy: 05 Února 2007, 18:18:36 »
Zdravim mam taku otazku ci ma niekto z vas take skusenosti s tymto ovladacom NVIDIA Driver Version:1.0-9631 (ten s ciernym uvodnym logom). Ide o to ze nastroj v ubuntu nastavenie rozlisenia mi hlasi obnovovaciu frekvenciu 93Hz pricom v nvidia-setings mam nastavene 60Hz. Teraz neviem comu mam verit a nerad by som poskodil monitor alebo kartu. Pri tomto ovladaci uz nefunguje nastavovanie v xorg.conf , aspon to standartne z predchadzajucich verzii(modeline a pod.). Neviete ako zistit skutocnu frekvenciu?

http://uf.xf.cz/files/117069536264.png

P.s Moje skusenosti po instalacii fiesty .

Prejavuje sa chyba ktoru som mal aj v 6.10
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=6607
a riesi sa rovnakym sposobom.

A este sa pripojila dalsia chyba ked po nakonfigurovani pripojenia k sieti mi nabehlo konfigurujem siet a karta sa zablokovala. Pomohlo upravit /etc/network/interfaces

auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.127.252
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.127.1

auto eth1
iface eth1 inet dhcp

auto eth2
iface eth2 inet dhcp

auto ath0
iface ath0 inet dhcp

auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp

kde som musel doplnit to static v riadku iface eth0 inet static.
« Poslední změna: 13 Ledna 2008, 03:27:29 od Anna Taliánová »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

b-s-h

• Host
Novy ovladac - nvidia v ubuntu 7.04 fiesty ...
« Odpověď #1 kdy: 10 Února 2007, 15:41:09 »
Mám stejný problém, navíc po restartu to najede na 50Hz, musím to upravit v nvidia-settings na 75 Hz a pak mám v nastavení taky 93, i když to uložím tak po restartu najede 50 Hz

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 10 Února 2007, 17:38:13 »
Ja som tomu prestal venovat pozornost lebo pri normalnej praci to nehlasi out of range. Pravdepodobne to bude inym prepocitavanim modeline. Aspon dufam. :-(
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
« Odpověď #3 kdy: 10 Února 2007, 17:51:06 »
ja ten driver mám - instalátor na nvidiackých stránkách se chová podivně - na začítku zahlásí že se nemůže naistalovat a že potřebuje nějakou jinou verzi "precompiled kernel" než mám já ale normálně dál pokračuje a anistaluje se a všecko běží. teda do doby než vypnu počítač. po následném spuštění x-ka křičí že mají blbou konfiguraci a vyhpdí chybu zase s tím "precompiled kernelem" a jediný způsob jak rozjet x ka bylo znovu naistalovat driver.
Ale tedka mám ten driver s APT- a funguje docela dobře.

Cpal sem ho tam zejména proto že jsem někde četl že by mněl obsahovat GLX_EXT_texture_from_pixmap Což byl jediný důvod nefunkčnosti berylu v mém pc.

Ladislav Kvasnička

• Návštěvník
    • http://ladik.liten.cz
« Odpověď #4 kdy: 10 Února 2007, 22:00:00 »
Me taky nesla nainstalovat binarka primo od nvidie. Nenabehli mi Xka. Co pomohlo bylo odebrat a pridat modul nvidia poci prikazu modprobe. Pak /etc/init.d/gdm restart a Xka nabehly.

Nicmene na wiki a tady v nejakem starsim tredu jsou odkazy na hotove balicky pro ubuntu a pomoci nich lze nainstalovat posledni ovladace bez problemu.

Taky mi to myslim ukazuje spatne obnovovaci frekvenci, misto 100Hz mi to pise 50Hz. Ale jelo to dobre na 100Hz (ukazuje to monitor), mel jsem to pres modeline. Pak jsem to preinstaloval a ted tam tusim mam 85Hz, to slo vybrat. Nevite proc je tam na vyber pouze jenom tak malo frekvenci? Monitor mam dobre nastaven v xorg.conf .

b-s-h

• Host
« Odpověď #5 kdy: 11 Února 2007, 09:02:06 »
Navíc jaktože že je na výběr v nastavení tak málo frekvencí když v nvidia-settings je tam normálně mejch 60 a 75, ubuntu mi dávaj jenom 50

Ladislav Kvasnička

• Návštěvník
    • http://ladik.liten.cz
« Odpověď #6 kdy: 11 Února 2007, 20:44:00 »
Ja tam mam 75 a 85 a pri nizsich rozliseni i nejake mensi hodnoty... Ale upravoval jsem nastaveni monitoru v xorg.conf. Mel by umet i trochu vic, ale zatim to neresim s 85Hz jsem spokojen.

Martin Tesař

• Návštěvník
    • http://extempore.cz
« Odpověď #7 kdy: 14 Února 2007, 02:37:28 »
Citace: TIBOR
Ide o to ze nastroj v ubuntu nastavenie rozlisenia mi hlasi obnovovaciu frekvenciu 93Hz pricom v nvidia-setings mam nastavene 60Hz. Teraz neviem comu mam verit a nerad by som poskodil monitor alebo kartu.
Aktuální frekvenci zjistíte v příkazové řádce
Kód: [Vybrat]
nvidia-settings -q RefreshRate

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 14 Února 2007, 17:52:06 »
Vdaka. Tento prikaz hlasi  

Attribute 'RefreshRate' (tibor-desktop:0.0; display device: CRT-0): 75,02
  Hz.
    'RefreshRate' is an integer attribute.
    'RefreshRate' is a read-only attribute.
    'RefreshRate' is display device specific.
    'RefreshRate' can use the following target types: X Screen, GPU.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.