Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém po instalaci Linuxu  (Přečteno 1205 krát)

Mojmec11

• Návštěvník
Problém po instalaci Linuxu
« kdy: 29 Května 2013, 14:56:01 »
Mám pc
AMD 64 X2 6400+ 1GB RAM
Radeon HD 7570 1GB video RAM
Creative SB X-FI
Zkoušel jsem 2 distribuce Linuxu (Mint,Ubuntu),obě šlapaly skvěle z dvd,instalace ok,ale po restartu mám blikající a posunutý obraz.Je posunutý k jedné straně,kousek se překrývá,jakž takž zadám heslo k účtu a tím to končí.Pak už se nic neděje,systém nejde používat.Jako Linuxový začátečník nevím co s tím a nic jsem tady k tomu nenašel.Prosím o radu jak systém zfunkčnit.Tuším,že bude chyba v ovladači grafiky,ale nevím co a jak.

Mojmec11

• Návštěvník
Re:Problém po instalaci Linuxu
« Odpověď #1 kdy: 29 Května 2013, 15:37:24 »
Ještě pozn. tady čtu,že je problém s HW od Gigabytu,mám od nich zákl.desku i grafiku.
Ale pořád mi vrtá hlavou,proč to z dvd jede a po instalaci ne ?

Mojmec11

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Května 2013, 16:54:21 »
Nojo,ale jak tam nacpu ovladač,když systém není používatelný.Plocha na mě jen bliká a nic nefunguje? Nějak během instalace nebo jak? Musíte na mě polopaticky,jsem odkojenej Amigou a ted už dlouhá léta si hraju s Windowsema.O Linuxu vím jen tolik,že je to podobnej systém a chci ho vyzkoušet,ale zatím se nedaří. :(
Koukám,že máš podobnou sestavu a jede ti to.
« Poslední změna: 29 Května 2013, 16:55:53 od Mojmec11 »

Cuore

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 29 Května 2013, 17:12:33 »
jo podobnou, ale já používám kompatibilní hardware, tj. v případě ati karty Sapphire. No máš dvě možnosti, buď Xka nepoužiješ a nainstaluješ to z konzole, nebo spustit recovery a nainstalovat to v něm =recovery]http://wiki.ubuntu.cz/recoverymode?s[]=recovery Dost často mi pomohlo dát jen volbu resume a Xka naběhnou, nebo můžeš testnout failsafeX. Konzoli zase spustíš tak, že jakmile si v přihlašovací obrazovce, pomocí ctrl+alt+F1 se přepneš, pak normálně přihlásíš a pracuješ v textovém režimu.

Mojmec11

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 05 Června 2013, 23:43:57 »
Tak jsem ještě před spaním zabojoval a na několikerý pokus po dvojím reinstalu systému se mi konečně zadařilo se dostat do recovery a následně v záchranném systému a na plochu.Ovladač grafiky AMD Radeon HD 6570 TURKS PRO-nemaká jak by měl,zkusil jsem i oba nesvobodné z nabídky.Po prvním restartu mě vítal vpravo obrázek AMD unsuported HW a po druhém už to funguje.
Zítra konečně budu testovat naostro.
Hurááá,konečně jsem poprvé rozchodil  Linuxe  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.