Dobrý den, na fóru jsem nový a mezi uživateli Ubuntu také. Mám notebook Acer TravelMate 5742ZG, který má předinstalovaný systém Windows. Bitovou kopii systému (pro obnovená systému do výrobního stavu) má HDD uloženou na skrytém oddílu a ještě k tomu jsem si bitovou kopii zálohoval na 4 CD (neplést s čistě instalačním CD, které nemám). Rozdělení oddílu bylo tedy takto. Skrytý oddíl = bitová kopie systému, 100 MB oddíl (systém reserved), oddíl C = Windows 7 home premium, a pak 2 oddíly určené pro ubuntu (ubuntu a swap). Zkoušel jsem odstranit Ubuntu tak, že jsem natvrdo naformátoval oba oddíly (Ubuntu a Swap). No, bohužel jsem ale nesmazal GRUB zavaděč a do windowsu se nedá dostat. Nakonec jsem zkoušel nějáký super grub disk, a do windowsu se dostal. Když se snažím změnit zavaděč přes Windows CMD
Windows Vista/Windows 7
Zaveďte systém z instalačního CD, vyberte požadovaný jazyk a na další volbě zmáčkněte kombinaci kláves SHIFT+F10, čímž spustíte příkazový řádek. Napište do konzole postupně příkazy: bootrec /fixboot a bootrec /fixmbr. Restartujte PC.
, píše to to hned při prvním příkazu
Bootrec není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu, spustitelného programu nebo dávkového souboru. Jak mám postupovat, předem děkuji.