Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zamrzání bez "drátového" připojení  (Přečteno 1139 krát)

Miso

• Návštěvník
Zamrzání bez "drátového" připojení
« kdy: 03 Června 2013, 16:56:17 »
Může mi, prosím, někdo poradit? Nainstaloval jsem U 12.04. Pokud mám od modemu do NB přiveden drát, tedy ethernet s Rj45, tak je vše v pořádku. Pokud ale není modem přes Rj45 připojen, zamrzne Ubuntu buď při zadání přihlašovacího hesla nebo bezprostředně po něm. NB tedy vlastně vůbec nejde použít cestovně. Stejně tak, pokud je připojen RJ45 a odpojí se, ihned notebook zamrzne (i když WIFI je připojeno). Děkuji za cenné rady. Za funkční dvakrát.
Ubuntu 12.04, Acer Aspire 5250
« Poslední změna: 03 Června 2013, 16:58:06 od Miso »

Miso

• Návštěvník
Re:Zamrzání bez "drátového" připojení
« Odpověď #1 kdy: 03 Června 2013, 18:46:19 »
Zdá se, že ani modří nevědí.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 03 Června 2013, 18:54:27 »
Niekedy davno som mal podobny poblem
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=6607.msg46643#msg46643
ale pochybujem ze by sa to mohlo prejavovat aj v novsom ubuntu.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Miso

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 04 Června 2013, 09:51:04 »
Dík za odkaz. Jen nevím, jak spustit počítač bez drátového připojení a pak se podívat na logy, když mi takhle následně comp zamrzne a jediné co funguje je tvrdý restart. Navíc netuším, jak v U 12.04 na správu systémů.Prohlížeč systémových protokolů nebo sledování systému mi "nastavení systému" nenabídne.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 04 Června 2013, 10:03:40 »
Musis ist do prikazoveho riadku. Bud pri starte systemu v grube vyberies zachranny rezim alebo v prihlasovacej obrazovke stlacis ctrl+alt+F1. Naspat do prihlasovacej obrazovky sa dostanes ctrl+alt+F6 alebo F7 teraz som si niesom isty. Tam uz prechadzas suborovym systemom pomocou cd alebo si mozes nainstalovat mc
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=501
 prikazom
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install mcspustis ho
Kód: [Vybrat]
sudo mcNo a kontrolujes/upravujes konfiguracne subory.

P.s Ak mas nastavenie internetu cez DHCP tak v zachrannom rezime ti kabel/internet pojde urcite a myslim ze aj pri prepnuti sa v prihlasovacej obrazovke by uz internet mal byt funkcny.

Logy su tusim vo /var/log a nepotrebujes na ne graficky nadstavbu. Daju sa pozerat aj cez prikazovy riadok programom mc alebo nano, vi, vim a pod.
« Poslední změna: 04 Června 2013, 10:12:54 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.