Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Borland Database Engine (BDE) pod WINE - jak ověřit funkčnost  (Přečteno 2811 krát)

libmot

• Návštěvník
Ahoj,
mám potřebu použití windows programu (velmi specifický, jeho jméno Vám nic neřekne) vyžadujícího BDE. BDE jsem nainstaloval "do WINE", nevím ale, jak ověřit jeho funkčnost. Samozřejmě to sem píšu proto, že windows program se nepřipojí k příslušné databázi. Na druhou stranu Administrátor BDE běží (BDEADMIN.EXE)

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
Re:Borland Database Engine (BDE) pod WINE - jak ověřit funkčnost
« Odpověď #1 kdy: 07 Června 2013, 10:06:47 »
Základ je mít soubory tabulek na správném místě :-).
Pracuješ s tabulkami paradoxu (.db) nebo s něčím jiným?

Ještě jsem BDE pod Wine nezkoušel tak na to mrknu.
BDE používám pro práci s paradox tabulkami.
Jakou verzi BDE používáš?
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

libmot

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Června 2013, 10:38:22 »
Tak s doplňováním dalších informací to bude trochu problém. Pro instalaci na okenní stanice se používá instalační script a já se obávám, že vzhledem k stáří programu už si nikdo nepamatuje, co všechno se nastavovalo (on by si dotyčný vzpomněl, ale člověk je od přírody strašně lenivý  ::) ). Ve scriptu jsem dohledal odkud vzít idapi.cfg/idapi32.cfg, takže nastavení by v tomto směru mnělo být v pořádku. ....... aha, dobrý tip, ještě Oracle client. Hmm to jsem si asi nedal lehký úkol. Oracle clienta musím taky instalovat pod wine, nebo můžu něco nainstalovat přímo do systému?

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
« Odpověď #3 kdy: 07 Června 2013, 11:22:12 »
S oracle client nemám zkušenosti.
Zkoušel jsem BDE a pokud funguje BDEAdmin, měla by fungovat i BDE.
Mě pod wine funguje.
Nainstaloval jsem si do wine Delphi7 a v něm přeložil pár programů používajících BDE a zatím jsem nenarazil na problém.

Pokud budeš mít zájem, pošlu Ti jednoduchý testovací prográmek, pracuje ale s tabulkami "*.db" Umí otevřít tabulku zobrazit její obsah a provét úpravy té tabulky. Odzkouší nejzákladnější funkce BDE.
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

libmot

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Června 2013, 12:27:09 »
Asi tenhle "projekt" odložím pro velký počet nejasností. (minimálně pro tuto chvíli) Chtěl jsem to rozchodit jen v rámci sebevzdělávání - osobně ten program nepoužívám. Navíc ve virtualboxu mi už nějakou dobu bezproblémů funguje.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 07 Června 2013, 12:56:50 »
Libmot.
No, já bych radši využil Myrmicovu ochotu a nevzdával to tak rychle. Kdo ví, jestli se ještě tak ochotný člověk najde. ;)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

libmot

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 07 Června 2013, 14:05:50 »
Ale já nic nevzdávám. To bych téma uzavřel jako vyřešené. Jde o to, že k tomu programu nemám naprosto žádnou dokumentaci + moje znalost z oblasti databázi je 0 (nula).
Za nabídnutou pomoc samozřejmě děkuju, a nezastírám, že mi v hlavě pořád vrtá co je špatně. Jen budu prostě muset nejdříve udělat podrobnější průzkum ve funkčním prostředí a k řešení se asi vrátím trochu oklikou. Nakonec pokud sem někdo napíše nějaké postřehy k BDE třeba se to někomu bude hodit.
Ani postřehy k oracle clientovi pod wine nebudou k zahození. (Já jdu googlit  ;) )

« Poslední změna: 07 Června 2013, 14:07:33 od libmot »

libmot

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 11 Června 2013, 08:40:26 »
Takže oficiální dík pro Myrmica za poskytnutí "testovacího nástroje"
BDE mám funkční. Ukázalo se, že projevy nepřípojení se k databázi byly způsobeny chybějícím .NET 2.0

Bohužel můj boj ještě není u konce. Program má jako jednu z funkcionalit zobrazení obsahu v IE. I přez nainstalovanou javu pod wine se dozvím, že: "prohlížeč neumí interpretovat JAVA applety"

IE jsem neinstaloval, používám to co je součásti wine (1.4.1), JAVA je potřebná ve verzi 1.6 (instalace dokončena úspěšně), systém je 13.04 64bit - takže i JAVA byla vyžadována x64

Můžete mně někdo "nakopnout" co s tím?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.