Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ve feisty nebude 3D desktop?  (Přečteno 3966 krát)

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
Ve feisty nebude 3D desktop?
« kdy: 05 Února 2007, 20:13:44 »
Když jsem se díval na vlastnosti, které by se měly objevit ve feisty, zjistil jsem, že u composite-by-default se objevil stav "dereferred", což znamená, že by 3D desktop (compiz/beryl/...?), byl odložen pro příští verzi

viz. https://blueprints.launchpad.net/ubuntu/+spec/composite-by-default

Vojtin

• Host
« Odpověď #1 kdy: 05 Února 2007, 20:23:47 »
zatim tam je

webbot

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Února 2007, 21:58:19 »

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 06 Února 2007, 01:14:30 »
ne, že by mě to nějak vadilo, kdo chce beryl, tak už ho má. A instalovat ho pro všechny je podle mě kontraproduktivní, protože na pomalejších PC beryl/compiz zpomaluje práci.

Skeletonix

• Host
« Odpověď #4 kdy: 06 Února 2007, 11:18:52 »
Netvrdím, že by měl být defaultně instalován na všechny Pc s 3D grafikou, ale balíček v repositářích by být mohl. A nedej bože, že by se objevila nabídka při instalaci ...3D/2D
Desktop s poznámkou možných následků na výkonu PC.

Pokud se člověk rozhodne instalovat Ubuntu/Kubuntu je předpokládáno, že je obeznámen s tím, že se jedná o moderní OS a tudíž má své nároky na HW ... od toho tu máme Xubuntu a spol .....

Compiz/Beryl by měl být snadno dostupný všem a  neměli bychom být omezováni majiteli starší (levnějších) PC ... Linux je o volbě, máš li silný stroj zadej: sudo apt-get installl ubunut-3d a hotovo ....

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 06 Února 2007, 14:49:42 »
Defaultne sa neinstaluje... Zabezpeci to ale rychlo 1 metabalik...

ped

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 06 Února 2007, 15:14:33 »
A to myslite ze tam nebude proto ze by ho tam nechteli?
Ja myslim ze to proste nestihaji. Beryl "pro vsechny" mi neprijde dostatecne stabilni, vzdyt ten projekt nema ani 5 let :) (neco co by mne osobne uklidnilo).
(a ti kterym to nevadi uz IMHO Beryl maji nainstalovany i na Edgym)

Ale myslim ze se dockate, je to jen otazka casu.

sep

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 14 Února 2007, 10:15:30 »
tak tak ... ja mam Beryl na Edgym a sem spokojenej ... na stary kolena se ze me zacina stavat takovej ten skoro apple uzivatel (mam rad nektere fce ;) ), ale pritelkyni na obludonotebook (AMDk6 400Mhz) a nebo na server bych to necpal. Proc taky ze?

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #8 kdy: 14 Února 2007, 14:10:53 »
Také mám Beryl na Edgym. Už ho téměř nespouštím. Kromě oblbování BFU jsem jiný praktický přínos nezaznamenal, spíš naopak. Za nejvíce omezující považuju znemožnění funkce javovských aplikací a zpomalení chodu jiných OpenGL apikací. Dokud se 3D akcelerace nestane funkční součástí jednotlivých desktopových prostředí, nevidím žádnou tragédii v tom, že  nebude v základní instalaci. Kdo chce, tuhle fičuru si nainstaluje, pro ostatní by se mohla stát  zdrojem problémů a omezení.

donny

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 14 Února 2007, 21:19:38 »
Jo, taky mam beryl nainstalovany, pritelkyni se to moc libi, ale uz ho ani nespoustim. Je s tim vic problemu nez uzitku. Po probuzeni z hibernace cerno. Kdyz se mi nezablokuje klavesnice, tak ho muzu z konzole killnout, ale to uz je tak otravny, ze se mi casove ani nevyplati hibernovat. Ale zase po bootu ho musim spoustet rucne-ac mam beryl i beryl-manager v Autostartu. A obcas mi s Berylem vytuhava Amarok a vytuhne kvuli tomu celej system. Opet staci killnout amarok (je-li jak, nekdy klavesnice nereaguje) a vse bezi jak ma. Ale to nejsou veci, se kterymi bych se chtel kazdy den setkavat. Az bude Beryl poradne domakanej, tak ok. Do ty doby ani kdyby bylo milion metabalicku,ktery to nainstalujou jednim kliknutim.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

sep

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 21 Února 2007, 21:59:12 »
ja s berylem nemam zadny problemy a co na nem ocenuju jsou spis hlavne ruzne nahledove fce ... graficky efekty na oknech sem povetsinou vypnul

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.