Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Virtuální server WEDOS – Ubuntu 12.04 – Textový režim  (Přečteno 2561 krát)

Paullik74

• Návštěvník
Zdravím,
potřeboval bych radu. S Linuxem, distribucí Ubuntu, mám zkušenosti především z grafického rozhraní. Mám virtuální server od firmy WEDOS, s OS Linux Ubuntu 12.04, pouze textový režim.

Mám v plánu na tomto serveru provozovat server pro hru Star Wars Jedi Academy. Mám přístup přes SSH a VNC. Potřebuji tedy nějakým způsobem dostat na tento server zmíněnou hru. V současné době provádím upload ISO souboru s nainstalovanou hrou na shareservery typu uloz.to, hellshare.cz, aj. Mám v plánu jej poté stáhnout na ten server, rozbalit ISO a nakopírovat si věci, kam potřebuji. Ovšem, tady končím :D. Nemám tušení, jak v textovém režimu stahovat z shareserverů, jestli to vůbec je možné, a jak dál pokračovat. Bohužel, doma nemám veřejný FTP server nebo něco podobného, abych mohl potřebná data stáhnout přímo z počítače.

Má někdo nějaký nápad? Potřebuji hlavně dostat ty data na server, dál bych si snad poradil.

Napadlo mě nainstalovat grafický režim, to ovšem skončilo nějakou chybou :(. A asi by to nebylo moc ideální řešení, vzhledem k tomu, že se jedná o virtuální server (512MB RAM, 15GB místo, 1 jádro procesoru).

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re:Virtuální server WEDOS – Ubuntu 12.04 – Textový režim
« Odpověď #1 kdy: 17 Června 2013, 09:51:08 »
Pro přenos iso souboru bude nejlepší využít scp.
Ze serverů typu uloz.to se přes wget stahovat nedá.

Jinak, ty VPS wedosu s 512 MB RAM pořádně nestačí ani na provoz webového serveru, natož nějakého herního...
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.