Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Slax  (Přečteno 2169 krát)

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
Slax
« kdy: 18 Června 2013, 17:15:02 »
Ahoj vcera sem prubnul Slax na starsi pul giga flashku je v tom KDE nevim jaka verze ale musim rict ze me prekvapilo jak rychly to proti molochu ubuntu je (a to vcetne live verze na flashce)! Tomu se teprve da rict opravdu svezi, rychlej linux  :) to KDEcko co tam je mi prijde velmi pekne vymyslene, velmi rychle a navic i vzhledove luxusni. Pustim firefox  a video na strance youtube se nacita mnohem svizneji a i spravce procesu se spusti okamzite a netrva pul hodiny nez se preklikne na dalsi zalozku, asi nakonec dam ubuntu papa, ted v nem mam misto unity cinnamon ale to taky neni uplne ono, je to moc podobny vzhledu win95  :)

Je jasne ze je to rychlejsi i kvuli tomu ze se neco nacita do ramdisku. Ale napriklad zakladni load ramky je pouhych 400MB, zatimco ubuntu mam snad 2x tolik coz me prijde zbytecne.

Jake vy pouzivate alternativy? Pripadne da se nejak udelat ramdisk v ubuntu aby to behalo rychlejc? To ze to stale zbytecne nacita neco z ne moc rychleho disku imho dost system zpomaluje.
« Poslední změna: 18 Června 2013, 17:20:17 od TUX IN MACHINE »

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re:Slax
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2013, 22:34:44 »
Schválně jsem ho krátce zkusil. Běhá svižně ale software tam nic moc. Při Tvých znalostech nevím, jak bys kompiloval a co všechno chceš mít. Hodně úspěchů Ti přeji. Hlavně si ho užij.

Myghael

• Návštěvník
  • Si vis pacem, para bellum.
    • FantasyWiki
« Odpověď #2 kdy: 18 Června 2013, 23:29:01 »
Software se dá doinstalovat nebo ještě před stažením naklikat na webu. Slax je hlavně nenáročná portable distribuce, proto tam není tolik věcí co v Ubuntu (a také proto je Slax tak svižný). Tuna softwaru v něm být ani nemůže, AFAIK na tom celou dobu dělá ve volném čase jediný člověk.
Lenovo ThinkPad R61 8918DFG Intel Core2Duo T8100 2,1 GHz, 4 GB DDR2-667, Intel 965PM, nVidia NVS140M, Hitachi 160 GB SATA2, Ubuntu Server 14.04.2 LTS x86_64, Xfce + Gnome Classic + awesome
Na serverech Debian Stable x86_64 (doma) nebo AlexanderaServer UNIX (v práci).
Všechny desktopy mám diskless + PXE boot ze serveru - běhá to cca. tak rychle jako klasický HDD.

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 19 Června 2013, 15:05:14 »
Schválně jsem ho krátce zkusil. Běhá svižně ale software tam nic moc. Při Tvých znalostech nevím, jak bys kompiloval a co všechno chceš mít. Hodně úspěchů Ti přeji. Hlavně si ho užij.

Prechazet zatim nebudu s tim softwarem mas pravdu pridavat to neni snadny, zatim si s nim budu hrat jen ve virtualboxu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.