Ahoj,
mám pár drobných problémů, nejhorší je první z nich. Systém a prostředí včetně HW je v podpisu pod příspěvkem.
1.
Po uspání (zavření, z nabídky i příkazy jako sudo pm-suspend) a probuzení notebooku (otevření nebo tlačítkem) se mi nezamkne obrazovka. Problém je myslím v balíku cinnamon-screensaver, ovšem kamarád má stejný problém a cinnamon nepoužívá, má pouze z jiného zdroje (podle jeho slov) gnome classic. Prozatím jsme to vyřešil automatickým zmáčnutím kombinace na zamknutí obrazovky, ale neí to spolehlivé tak ve 30% případů, protože po některém restartu to nejde zas až do toho dalšího.
takže prozatimní řešení je na konec souboru /etc/acpi/lid.sh přidáno xvkbd -text "\[Control]\[Alt_L]\[l]"
2.
Po instalaci cinnamonu z oficiálního balíku mi z nabídky pro přepnutí na přihlašovací obrazovce zmizí unity, stalo se mi to ái na desktopu, kde jsem dnes místo 13.04 nahazoval 12.04, tam zůstalo předvolené ale nezobrazené unity a nešlo se ani přihlásit, až po změně na cinnamon nebo gnome classic z nové instalace. Jak jej tedy navrátit? Beru unity jako občasně použitelné když se něco pokazí a nejde to jinak.
3.
Lze na zamknuté obrazovce nějak povolit pár FN zkratek nebo dodat nějakou klikačku? Například ovládání hlasitosti, pozastavení přehrávače, regulace jasu monitoru a podsvícení klávesnice, zap/vyp toughtpadu; naopak ale třeba nepovolovat vypnutí/zamnutí wi-fi.
Předem díky a doufám, že sloučení do jednoho tématu nebude moc od věci.