Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pustenie prvej skladby po vybere  (Přečteno 1247 krát)

slavcok

• Aktivní člen
  • *
Pustenie prvej skladby po vybere
« kdy: 24 Června 2013, 12:11:31 »
Dobry den,

mam taky banálny problém ale dosť ma štve. Vyberiem si hudbu na disku. Po vložení skladieb mi začne hrať posledná skladba z  výberu ale ja chcem aby hrala prvá. Teraz používam Exaile 3.3.1
Toshiba Satellite A305

beer

• Host
Re:Pustenie prvej skladby po vybere
« Odpověď #1 kdy: 24 Června 2013, 12:37:07 »
Exaile nepoužívám, nevím, jak vybíráš skladby, z nautila? Nebo je přidáváš do fronty postupně v tom exaile? Kde máš kurzor? Na první, nebo na poslední přidávané skladbě?

Pokud vybíráš skladby ze složky a spouštíš vždy celé album, tak možná se ti bude líbit přehrávač mocp, funguje i bez gui v terminálu.

Nebo si můžeš udělat playlisty a asociovat je s tvým oblíbeným přehrávačem. Já je dělám jednoduše přes příkaz pl, který sem si nakonfirugoval jako alias v .bashrc. Příkaz mi odstraní v aktuální složce nepotřebné soubury (thumbnaily, ini, txt, html), provede odstranění diakritiky a jiných nevhodných znaků, pak udělá ls -1 a to hodí do playlistu. Název playlistu mám nakonfirugovaný tak, že se jmenuje jako aktuální složka a končí standardní playlistovou příponou m3u. Pak pro puštění alba stačí kliknout na playlist a album se mi spustí, aktuálně ve vlc, a většinou se zobrazí i obrázek alba, ten si to vlc možná stahuje přímo z netu, to nevím.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.