Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Automatické ukládání obrazovky  (Přečteno 1486 krát)

Kipos

• Návštěvník
Automatické ukládání obrazovky
« kdy: 24 Června 2013, 13:11:34 »
Zdravím, potřebuji ukládat každých 10 minut screenshot. Je to kvůli jedné hře, když nejsem u PC abych věděl některé informace. Našel jsem jen ukladaci programy printscreenu ale nic kde by bylo opakovane časování. Můžete poradit? Díky

Cuore

• Závislák
Re:Automatické ukládání obrazovky
« Odpověď #1 kdy: 24 Června 2013, 13:35:30 »
netuším zda něco axistuje, ale pokud ne, dá se napsat nějaký script, který by běžel na pozadí. Možná někdo bude vědět lepší variantu  :)

menganito

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 24 Června 2013, 13:36:15 »
http://blog.bryanbibat.net/2011/10/03/take-periodic-screenshots-in-ubuntu-with-scrot-and-cron/

Ak to nechces riesit cronom, urob v tom skripte nieco ako
Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash
while true; do
LOCATION="$(date +/path/to/home/Pictures/shots/%Y/%m/%d)" ## tu si vies nastavit akykolvek destination folder
mkdir -p $LOCATION
cd $LOCATION
DISPLAY=:0 scrot '%Y-%m-%d-%H%M.jpg' -q 20 ## posledne cislo znamena kvalitu, 1=najhorsia, 100=najlepsia
sleep 600;
done

Tento skrips si mozes pustit v terminali, minimalizovat, otvorit hru a malo by Ti to robit screenshoty.

Kipos

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Června 2013, 13:45:59 »
do terminálu myslíš žeto tam normálně skoůpíruji a dám enter? A jak to pak vypnu?

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 24 Června 2013, 14:11:58 »
V terminálu to zůstane otevřené, nesmíš ten terminál ukončit. Zastavíš to potom jednoduše, buď zavřeš okno terminálu nebo stiskneš CTRL+C

Kipos

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Června 2013, 14:12:56 »
do terminálu myslíš žeto tam normálně skoůpíruji a dám enter? A jak to pak vypnu?

UIž se mi povedlo udělat ten scrot.sh do kterého jsem to napsal. Ale nevím jak ho spustit v terminálu když ho napíšu a pustím tak i když jsem v tom adresáři nepustí to

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 24 Června 2013, 14:14:11 »
Musíš mu přidělit spustitelný příznak a potom
./skript.sh

beer

• Host
« Odpověď #7 kdy: 24 Června 2013, 14:17:21 »
spustitelný příznak uděláš jednoduše:

chmod +x /cesta/k/souboru/scrot.shnebo lépe takto, aby ti to nespouštěl jiný uživatel:
chmod 700 /cesta/k/souboru/scrot.sh

Kipos

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 24 Června 2013, 14:32:12 »

UIž se mi povedlo udělat ten scrot.sh do kterého jsem to napsal. Ale nevím jak ho spustit v terminálu když ho napíšu a pustím tak i když jsem v tom adresáři nepustí to

respektive to napíše scrot.sh: 5: cd: can't cd to /path/to/home/Pictures/shots/2013/06/24

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #9 kdy: 24 Června 2013, 14:42:10 »
dobre, proc asi /path/to/home/Pictures/shots/2013/06/24 ne-existuje a proc je v originalnim skriptu ten komentar:

LOCATION="$(date +/path/to/home/Pictures/shots/%Y/%m/%d)" ## tu si vies nastavit akykolvek destination folder
??
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

menganito

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 24 Června 2013, 14:52:30 »
Okay, takze podrobnejsie.

Krok 1. Nainstaluj si program scrot.
sudo apt-get install scrot. Ten sluzi na vytvaranie screenshotov v prikazovom riadku.

Krok 2. Na to, aby sa robil screenshot periodicky si vytvore skript s tymto obsahom (Aj citaj co tam je, to co je v tom skripte, co je po slovensky, to je napoveda pre Teba.
#!/bin/bash
while true; do
LOCATION="$(date +/home/Kipos/Pictures/shots/%Y/%m/%d)" ## tu si vies nastavit akykolvek destination folder. Nateraz ratam s tym, ze mas uzivatela, ktory sa vola Kipos.
mkdir -p $LOCATION
cd $LOCATION
DISPLAY=:0 scrot '%Y-%m-%d-%H%M.jpg' -q 20 ## posledne cislo znamena kvalitu, 1=najhorsia, 100=najlepsia
sleep 600;
done[code]

3. Krok. tento text ulozis do textoveho suboru, niekde do home, pomenujes ho napr. pravidelne_screenshoty.sh a nastavis ho na spustitelny. Potom otvrois terminal, spustis ho ./pravidelne_screenshoty.sh a on bude kazdych 10 minut robit screenshot. ked budes chciet, aby sa ukoncil, vratis sa do toho terminalu a zabijes ho, napriklad Ctrl+C.

Kipos

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 24 Června 2013, 15:42:02 »
už se mi to povedlo ten mkdir i řádek nad tím jsem vyhodil a faká to. Nepotřebuji to mít jinde stačí tam kde je soubor. Díky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.