Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Apache2 (vyřešeno)  (Přečteno 3946 krát)

assadas12

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 8
    • Shock-Crafting
Apache2 (vyřešeno)
« kdy: 08 Července 2013, 18:22:00 »
Jsem začátečník a učím se s linuxem pro server. Hledal jsem nějaké návody pro apache2, mysql atd. Ale v žádném jsem nenašel jak mám nastavit serveru doménu a IP. Tak prosím poraďte mi někdo jak se to dělá.

Děkuji budu rád za každou radu.
« Poslední změna: 21 Července 2013, 18:04:31 od assadas12 »

Vojtěch Trefný

  • Příspěvků: 9307
  • Don Quijote
Re:Apache2
« Odpověď #1 kdy: 08 Července 2013, 18:31:31 »
Na jaké adrese (adresách) má Apache naslouchat se nastavuje pomocí direktivy Listen -- http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/mpm_common.html#listen

Doména se nastavuje pomocí ServerName -- http://httpd.apache.org/docs/current/mod/core.html#servername Více domén viz VirtualHost -- http://httpd.apache.org/docs/current/vhosts/

ntz_reloaded

  • Lokaj
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3735
  • skill :: ur home erly
Re:Apache2
« Odpověď #2 kdy: 08 Července 2013, 18:47:55 »
http://www.centos.org/docs/5/html/Deployment_Guide-en-US/ch-httpd.html

^^ tady je vcelku prehledne popsanej zaklad .. dale take verim, ze na root.cz byl za ty roky uverejnenej alespon jeden serial v cestine o nastaveni apache
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

assadas12

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 8
    • Shock-Crafting
Re:Apache2
« Odpověď #3 kdy: 09 Července 2013, 11:56:31 »
No mě stačí vlastně přiřadit serveru doménu a IP, ale nevim kam to mam napsat ?

Martin - ViPEr*CZ*

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3047
Re:Apache2
« Odpověď #4 kdy: 09 Července 2013, 12:26:26 »
IP adresu... no ta se snad nastavuje při instalaci. Ručně se to pak dá měnit v /etc/networking/interfaces (nevím z hlavy jestli to není jen interface).
Doménu? Jak to myslíte? Že když dáte do browseru, tak se daná doména přeloží na IP serveru a tím se pak podíváte na stránky prostřednictvím apache? Tak to by jste měl vědět, že překlad zajišťují tzv. DNS servery. Doporučuji koupit doménu u registrátora, který Vám bude tyto záznamy spravovat a Vy si tam jen nastavíte co potřebujete. Tj. nasměrujete si A záznam na danou IP Vašeho serveru. Pokud bude na serveru více domén, pak musíte použít tzv. VirtualHost, což je technika nastavení apache (už to tu kolegové psali).
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

ETNyx

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 425
Re:Apache2
« Odpověď #5 kdy: 09 Července 2013, 13:09:42 »
případně pokud nechcete platit registrátorovi za doménu a (pozor následuje nutná podmínka!) budete apache používat jen lokálně (tedy jen na jednom počítači, případně jen na počítačích ve vlastní privátní síti) můžete si jednoduše nastavit soubor /etc/hosts který Vám překlad IP zařídí (můsí být nastaven na každém počitači), soubor má jednoduchou stavbu IP domena.lc. Podívejte se na zdejší wiki http://wiki.ubuntu.cz/servery/apache_s_mysql_a_php.

PS: Soubor hosts se stejnou funkcí existuje i v systému MS Windows přibližně na adrese (podle verze windows) X://WINDOWS/SYSTEM32/Driver/etc/hosts

jabber: etnyx@jabbim.cz

assadas12

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 8
    • Shock-Crafting
Re:Apache2
« Odpověď #6 kdy: 14 Července 2013, 13:56:00 »
Asi jste mě nepochopili, mám Linux pro server ale nejde mi nainstalovat apache2, píše mi to soubor nenalezen a vypisuje to chyby. Tak nevim, kde ho stáhnout. Při načítání Linuxu to vypisuje nějaké záznamy a za tim je [OK] atd., ale u apache2 [fail] tak nevim jestli se to nestahuje pomocí wget a pak až apt-get install.


Děkuji 

ETNyx

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 425
Re:Apache2
« Odpověď #7 kdy: 14 Července 2013, 17:18:53 »
Apache máte podle všeho nainstalovaného, ale asi kvůli špatné konfiguraci se nedokáže spustit. Problém bude zapsán někde v logu začněte s /var/log/apache2/error.log
jabber: etnyx@jabbim.cz

ntz_reloaded

  • Lokaj
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3735
  • skill :: ur home erly
Re:Apache2
« Odpověď #8 kdy: 15 Července 2013, 10:36:54 »
Asi jste mě nepochopili, mám Linux pro server ale nejde mi nainstalovat apache2, píše mi to soubor nenalezen a vypisuje to chyby. Tak nevim, kde ho stáhnout. Při načítání Linuxu to vypisuje nějaké záznamy a za tim je [OK] atd., ale u apache2 [fail] tak nevim jestli se to nestahuje pomocí wget a pak až apt-get install.


Děkuji
pochopili, nicmene bez kristalove koule asi tezko budeme vedet proc to nejde .. je pekne, ze pri startu ubu nabihaji na prave strane povetsinou zelena "OK", jen apache ma "FAIL", nicmene tohle kvantum informaci skutecne nestaci .. zkontroluj logy a pokud nebudes vedet, postni je do prislusneho tagu sem
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

On

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1136
    • Operační systémy
Re:Apache2
« Odpověď #9 kdy: 15 Července 2013, 18:05:42 »
Pokud to píše soubor nenalezen a vypisuje to "nějaké" chyby, tak to je přesně to, na co tady čekáme :)...jaký soubor nenalezen? Jaké chyby to vypisuje?
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

assadas12

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 8
    • Shock-Crafting
Re:Apache2
« Odpověď #10 kdy: 21 Července 2013, 11:17:33 »
Děkuji za rady! Už jsem vše vyřešil, a funguje to

On

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1136
    • Operační systémy
Re:Apache2 (vyřešeno)
« Odpověď #11 kdy: 22 Července 2013, 07:57:14 »
A podělíš se s náma?
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.