Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kingsoft Office - kdo používá - rozdil OpenOffice a LibreOffice  (Přečteno 2980 krát)

regine

• Stálý člen
  • **
Kdo používá čínský Kingsoft Office. V poslední době prudce získává popularitu. Údajně kvalitnější než OpenOffice a LibreOffice.
http://www.omgubuntu.co.uk/2013/05/microsoft-office-clone-wps-updates-interface-improves
Nemyslím teď tím placenou verzi Kingsoft Office Pro.
Ubuntu 16.04 LTS 32bit, 22.04 LTS 64bit

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
Re:Kingsoft Office - kdo používá - rozdil OpenOffice a LibreOffice
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2013, 23:43:45 »
No nevím, jak může být něco kvalitní, když to nepoužívá otevřené formáty :-))

Tenhle balík jsem si kdysi nainstaloval na widle, ale důkladně jsem ho nezkoušel; o verzi pro Linux jsem nic nevěděl :-) zajímavý počin, ale řekl bych, tím to končí. Za tímto balíkem nestojí velká vývojová skupina a podpora a těšte se na neodladěný zabagovaný kus softu... To je prostě bouře ve sklenici vody. Aby se něco dalo používat víc než na psaní dopisů atd., pokud zamýšlíte použití v korporátní sféře, pak pochopitelně máte specifické požadavky. Z placu a bez zkoušení ale můžu říct, že ten balík ve srovnání třeba s LibreOffice 4.1 pohoří... vždyť se např. nedají ani editovat rovnice, jestli jsem dobře koukal. A databázový manažer tam taky není. Ale to je jen základ, samozřejmě podpora formátů (kancelářských, grafických, ...) atd. je někde jinde...

A tohle je dobrý: Well, having English and Chinese as the only options is not precisely freedom of choice.

;D

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 29 Července 2013, 14:11:32 »
Ja to pouzivam na Android telefone na citanie priloh z mailu :), ale to je tak vsetko, co s tym robim, tak relevantnejsiu odpoved dat neviem, snad niekto iny.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

superbo

• Stálý člen
  • **
  • ???
« Odpověď #3 kdy: 29 Července 2013, 18:56:41 »
Na Androidu je to podle mě nejlepší kancelářský program zdarma. Na Ubuntu je to podle mě v porovnání s LibreOffice méně přehledné a nemá češtinu. Ale používám oboje.
Acer Aspire V3-571G-53234G1TMaii - Intel Core i5 3230M, Grafika Intel HD 4000 + Nvidia GeForce GT 730M, 8GB DDR3, 128GB SATA SSD
Dell Latitude 5480 -  Intel Core i5 7200U, Intel HD Graphics 620, 16GB DDR4-2400MHz, 128GB SSD
Stolní PC - MB ASRock X570 PRO4, AMD Ryzen 5 3600, AMD Radeon RX 5600 XT, 32GB DDR4 3200MHz, 480GB nvme + 480GB SATA SSD

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 29 Července 2013, 19:09:14 »
Tohle je jen bohapustá kopie MS Office ze které bylo odstraněno to co je bez napojení na služby MS nepoužitelné. MS si jako strategického partnera pro vstup na čínský trh vybral tuhle společnost a tudíž jí musel předat i know-how. Jediný důvod proč se s nimi MS nesoudí je fakt, že by ten spor patrně prohrál

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 01 Srpna 2013, 02:41:30 »
Tohle je jen bohapustá kopie MS Office ze které bylo odstraněno to co je bez napojení na služby MS nepoužitelné. MS si jako strategického partnera pro vstup na čínský trh vybral tuhle společnost a tudíž jí musel předat i know-how. Jediný důvod proč se s nimi MS nesoudí je fakt, že by ten spor patrně prohrál

:o Mimořádně zajímavá informace. Děkuji.

Tím pádem není co řešit. Typický čínský pazmekt.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.