Uvedená GK sa tu na fóre už spomínala, keďže ju mám v NTB aj ja (NTB je 2 roky starý), tak uvediem len zopár postrehov: GK s neslobodným ovládačom, ktorý ponúka systém úplne bez problémov fungovala v Ubuntu 11.04 a aj v 11.10. Aj keď táto GK nepatrí medzi herné, v pohode sa dali zahrať aj náročnejšie hry. S príchodom U 12.04 to už také dobré nebolo. I keď všetko fungovalo ako malo, teploty NTB boli dosť vysoké už hneď po zapnutí - so slobodným ovládačom naozaj otrasne vysoké, s neslobodným o trochu nižšie.
Potestoval som preto aj iné distrá založené na Ubuntu a najlepšie si s touto GK rozumelo Kubuntu 12.04, samozrejme s nainštalovaným neslobodným ovládačom. Je ale pravda, že repozitár, ktorý je na WIKI a ktorý uviedol aj František Zatloukal som neskúšal.
Neviem, aký typ NTB má zakladateľ témy, možno, že on tento problém nebude mať - ja mám Compaq-Presario-CQ 56, ktorý využívam prevažne na kancelársku prácu, net a sem tam aj na nejaké hry. A Kubuntu na ňom behá naozaj rýchlo a bez najmenších problémov